Sanal alışveriş heyecan verici düzeyde!

Dünya çapında hızla gelişen elektronik ticaret, ülkemizde ve dünyada gelişimini sürdürmeye devam ediyor.Türkiye?de e-ticaret her yıl %80 ve %100 arasında büyüme gösteriyor. 2008 yılında sanal mağaza sayısı ülkemizde 7 bin 500?e ulaşırken toplam 17 bin kiş

Sanal alışveriş heyecan verici düzeyde!

Alışveriş siteleri ve internet üzerinden satış yapan firmaların giderek artması, kargo şirketlerinin  kazancını da olumlu yönde etkiledi . Artık birçok kişi Bayram alışverişi için de interneti tercih ediyor. Avrupa'daki kargo şirketlerinin verilerine göre 2010 yılında yüzde 6'lık büyüme göstererek 5 milyara yükseldi.

İnternet üzerinden alış veriş bazı  dezavantajlarını  da beraberinde getirdi.  Her şeyden önce müşteriye yakından görüp dokunamadığı, deneyemediği ve ürün hakkında sorduğu herhangi bir soruya anında cevap alamadığı bir ortamda ürün satmaya çalışmak başlı başına zor bir iştir.

E-ticaret siteleri son birkaç yılda müşterilerine sundukları bazı olanaklarla bu problemi aşmayı biraz olsun başarmaktadırlar. Bu bir sorunken bir de ürün satın alınmak istendiğinde, müşteriden kişisel ve kredi kartı bilgilerini yine kendi kontrolü altında olmayan bir ortama girmesi istenmektedir. Müşteri bu bilgileri doldurup karşı tarafa gitmesi için onay  verdiğinde bilgilerin nereye, kime, nasıl gittiği konusunda herhangi bir fikir sahibi değildir. Bu durumda e-ticarete karşı haklı bir ön yargı oluşmaktadır.