1 TB RAM'le neler yapabilirsiniz?

1TB RAM'iniz olsaydı, bu kadar çok RAM ile neler yapabilirdiniz?

1 TB RAM'le neler yapabilirsiniz?

Bu sistemlerin maliyetini merak ediyor olabilirsiniz. Bunu söylemek zor çünkü 16GB ve 32GB RAM çubukları sunucu özelliklerine göre üretiliyor ve normal masaüstü PC'lerde kullanılmıyor. Ancak karşılaştırma açısından Amazon'da satılan 16GB'lık tekli DDR4 modülünden 64 tane almanız gerektiğini düşünürsek RAM'lerin fiyatı, 10.000 dolara ulaşıyor.

İş-istasyonu PC'leri 32GB RAM'e sahipler. En üst düzey olanlar ise 64GB'a çıkabiliyorlar. PC'lerdeki ortalama RAM miktarı ise 8GB. Bu miktar, eski laptop'larda 2GB veya aşağısına düşebiliyor.

1510126559_5a0289cc7152d809f41763cc.jpg

Peki bu kadar RAM'le neler yapılır?

Binlerce videoyu arabelleğe alın: İnternetten video izlerken videonun indirilen bölümleri, belleğe alınır. Böylece internet bağlantınız teklerse, videonun takılması önlenmiş olur. 1TB RAM ile düzinelerce, hatta yüzlerce YouTube videosunu arabelleğe almanız mümkün.

1000 sekme açılabilir: Google Chrome ve diğer web tarayıcılarının sekmeleri bellekte geniş yer kaplıyor. Ancak 1TB RAM ile bunu umursamanıza hiç gerek yok.

Her oyunu yüklü tutun: PC oyunları, siz oyuna başlamadan önce dokulardan müziklere her tür veriyi RAM'e yüklüyor. Bu işlem biraz yavaş gerçekleşiyor çünkü veriler sabit diskten yükleniyor. Ancak 1TB RAM ile her oyunu çalıştırabilir ve hiçbirini kapatmadan aralarında geçiş yapabilirsiniz. Hatta kapatsanız dahi Windows, önbellek işlevleri sayesinde verileri RAM'de tutmaya devam edecek ve oyunu bir sonraki açışınızda daha hızlı açacaksınız.

RAM diske dönüştürün: RAM disk, veri depolamak üzere kullandığınız bir sanal sürücüdür. Windows'ta RAM disk oluşturmak çok kolay. RAM diskler çok ama çok hızlı olduklarından müthişler. Elbette bazı dezavantajları da bulunuyor.

Birkaç işletim sistemini aynı anda çalıştırabilirsiniz: Sanal makinede işletim sistemi çalıştırırken sizi en çok kısıtlayan şeylerden biri, RAM miktarı. 1TB RAM ile bu, sorun olmaktan çıkıyor. Bu kadar RAM ile sadece birkaç işletim sistemini değil, düzinelerce işletim sistemini yan yana çalıştırabilirsiniz.