2 Kişilik Oyunlarda Bir Numara: Ateş ve Su

Ateş ve Su oyunu arkadaşınızla birlikte oynayacağınız en eğlenceli oyunlardan biri.

2 Kişilik Oyunlarda Bir Numara: Ateş ve Su

Flash oyun portallarında sıkça rastladığımız Ateş ve Su oyunları illa ki ilginizi çekmiştir. 2 Kişilik Oyunlar denilince akla ilk gelen bu eğlenceli oyun serisi arkadaşınızla aynı bilgisayarda oyun oynamanıza imkan sağlayan oyunlar arasında birinci sırada gelmektedir. Tüm oyunların benzer yanları şöyle: Birbirinden eğlenceli 4 bölümü olan Ateş ve Su oyun serisinde amaç, ateş çocuk ve su kızı platformda ilerleterek çıkış kapılarına ulaştırmak. Bunun için iki karakteri de klavye üzerinden kontrol etmeniz gerekiyor. Bölümlerin birbirinden farklı olan yönleri ise temalar ve bölümleri geçmek için kullanılanılan nesneler.

 1409832597_01.jpgAteş ve Su 1: Orman Tapınağı

Oyunun bir seriye dönüşmesindeki en önemli etken olan birinci oyun orman tapınağında geçmektedir. Lav, su ve yeşil çamur gibi engelleri içinde barındıran birinci oyunda platformdaki çeşitli bulmacaları çözmeli ve kahramanlarımızı kapılara ulaştırmalısınız. Bu sağlamak için kullanabileceğiniz butonlar, manivelalar ve birçok kutu, yardım etmek üzere platformda sizi bekliyor. Bu oyunun arkadaşınızla beraber oynadığınız bir oyun olduğunu aklınızdan çıkarmayın, çünkü bölümlerde devamlı olarak birbirinize ihtiyaç duyduğunuz kısımlar olacak. Böylece uyumlu bir şekilde davranıp ekip çalışmasını sürdürün ve bölümleri birer birer geçin. Bu eğlenceli 2 kişilik oyun o kadar beğenildi ki günümüzde hala Ateş ve Su oyunları oyun portallarının en çok oynanan oyunlar sıralamasına girmektedir.

 1409832698_02.jpg

Ateş ve Su 2: Işık Tapınağı

Ateş ve Su 2 oyunu ise ışık tapınağında geçiyor. Birincinin izinden giden bu oyunda farklı olan şey ise ışıkları kullandığınız bulmacalı bölümler. Her bölümünde farklı bir bulmacanın  sizleri beklediği bu ikinci oyunda kapıları açmak ya da engelleri aşmak için ışıkları kullanmalısınız. Ayrıca birinci oyundaki yeşil zehirli çamur yerini siyah çamura bırakmış. Elbette görevleri yine aynı. Ateş çocuk ve su kız siyah çamura dokunamazlar, eğer herhangi bir şekilde biri siyah çamura düşerse oyun oracıkta bitiyor. Işıklı bölümlerinin oldukça keyifli olduğu Ateş ve Su 2 oyununda bölümleri geçtikçe oyundan alınan zevk de artıyor ve arkadaşınızla daha keyifli zaman geçirmeye başlıyorsunuz.

1409832710_03.jpg

 Ateş ve Su 4

Işık tapınağından sonra tekrar Orman tapınağındayız. Oyunu tekrar orman tapınağına taşıyan bu bölümün orijinal yapımcılar tarafından yapılıp yapılmadığını tam olarak bilemiyoruz, çünkü oyunda Credits bölümü ne yazık ki mevcut değil. Bir sonraki oyunun “Ateş ve Su 4” adı ile piyasaya çıkması oyun hakkında şüpheye düşmemize sebep oluyor. Oyunda ilk gözümüze çarpan şey grafiklerin ve bölümlerin biraz daha farklı olması. Bu bölümde sütunların daha farklı işlemelere sahip olduğunu ve oyunun ilk seviyesinin (oyunun öğretildiği kılavuz seviyesi) birinci oyunun ilk seviyesinin tam tersi şekilde tasarlanmış olduğunu fark ediyoruz. Yine orman tapınağıyla benzerlik gösteren engeller ve nesneler karşımıza çıkıyor. Fakat ikinci bölümdeki zıplama tahtaları, bizi farklı bir oyunun beklediğini haber veriyor. Daha sonra ise tamamen farklı bölümlere şahit oluyoruz. Bu oyun Ateş ve Su’nun orijinal yapımcıları tarafından yapılmamış olsa da yine de bol eğlence vadediyor.

Yukarıdaki bu güzel bölümlerden sonra gelen buz tapınağı ve kristal tapınağı gibi bölümlerde de büyük başarısını sürdüren bu eğlenceli oyun serisi Türkiye’de de adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye’deki Oyun Gemisi gibi sayılı oyun portalarında en çok oynanan oyun listelerine girmeyi başaran bu harika 2 kişilik oyun arkadaşınızla beraber güzel zaman geçirmek istiyorsanız mantıklı bir seçim olacaktır. Bu kadar söz ettikten sonra oyunu görmeniz için aşağıdaki bağlantısını da paylaşıyoruz:

http://www.oyungemisi.com/ates-ve-su-oyun-oyna/

İsterseniz sitede Ateş ve Su oyununun diğer bölümlerine de bir göz atın ve bu keyifli oyunda hoş dakikalar geçirin.

İyi oyunlar!