20.000 FBI Ajanı'nın kimliği sızdırıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 20.000 FBI Ajanı'nın kimliği sızdırıldı!

20.000 FBI Ajanı'nın kimliği sızdırıldı

Geçtiğimiz günlerde bir hacker 20bin FBI Ajanı ile 9bin İç Güvenlik Bakanlığı çalışanına ait bilgilerin ele geçirildiği bilgisini paylaşmıştı. Aynı gün içinde İç Güvenlik Bakanlığı çalışanlarına ait 9bin kişilik liste ve ertesi gün 20bin FBI Ajanı'nın bilgilerinin yer aldığı liste hacker tarafından paylaşıldı.

Hacker'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Özgür Filistin anlamına gelen #FreePalestine hastagi oldukça dikkat çekti. Hacker mesajının başında "Long Live Palestine, Long Live Gaza" yani "Çok Yaşa Filistin, Çok Yaşa Gazze" yazmıştı.

1455124930_fbi-logo.jpg

Bu olay üzerine FBI herhangi bir açıklama yapmadı ancak Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı sözcüsü Peter Carr olayın incelemede olduğunu şu an için hassas bilgilere ulaşılamadığını bildirdi. Açıklamanın Adalet Bakanlığı tarafından yapılma nedeni ise hackerın saldırıyı Adalet Bakanlığı portalı üzerinden düzenlemesi.

Ayrıca The Guardian'ın yaptığı haberle listenin eski bir tarihe ait olduğu, listedeki kişilerin şuan görev yapmadığı ortaya çıktı.