200.000'den Fazla Apple Hesabı Çalan Virüs: KeyRaider

Jailbreak'li iOS cihazlara yüklenilen bir tweak yüzünden bulaşan bu virüs, 200.000'den fazla Apple hesabını ele geçirmiş durumda.

200.000'den Fazla Apple Hesabı Çalan Virüs: KeyRaider

1441110739_keyraider2.png

KeyRaider isimindeki sadece Jailbreak işlemi yapılmış iOS cihazlara bulaşabilen bu virüs 200.000'den fazla ele geçirdiği Apple kimliği ile "dünyanın en büyük Apple kimliği soygunu" olarak nitelendiriliyor. 

KeyRaider bu zamana kadar; Çin, Fransa, Rusya, Japonya, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, Avustralya, İsrail, İtalya, İspanya, Singapur ve Güney Kore'de etkili olabilmiş. Bu olayı duyuran Palo Alto Networks saldırının "mischa07" isimli kullanıcının yapıtğı bir tweak sayesinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Saldırıyı yapan hackerlar, ele geçirdikleri hesaplar ile değişik satın alma işlemleri yapıyor, iCloud sayesinde kullanıcıların özeline erişebiliyor ve karşı cihazı kitleyebiliyorlar. Kitledikleri bu cihazları açmak için ise cihazın sahibinden bir miktar para talep ediyorlar.

Eğer siz de Jailbreak işlemi yaptıysanız resimdeki kullanıcının tweaklerinden uzak durun. Hatta sadece onun tweaklerini değil, bir süre hiçbir tweak yüklemeyin çünkü bu virüs isim değiştirmiş halde başkta tweaklerle de yayılabilir.