2013 yılının en çok indirilen Android uygulamaları!

Google tarafından seçilen listede en iyiler ortaya çıktı!

2013 yılının en çok indirilen Android uygulamaları!

Mobil ekosisteminin en büyük girişimi Android'in tek patronu Google, 2013 yılı için Android platformunun en iyi oyun ve uygulamalarını Google Play Store üzerinden yapılan indirme istatistiklerine dayanarak açıkladı. İşte Google tarafından açıklanan “2013 yılının en iyi Android uygulamaları” ve kullanıcılar tarafından seçilen “2013 yılının en iyi Android oyun ve uygulamaları” listesi.

1390916102_photo-apps-android.jpg

2013 yılının son günlerini geride bıraktığımız ilk ay içerisinde Google'ın istatistikleri hala canlılığını korumaya devam ediyor.  Facebook, Youtube ve Twitter gibi sosyal ağların "2013′ün Enleri" açıklamalarından sonra Google da Andorid platformu için "2013′ün Enleri" ni açıkladı. Google'ın geleneksel olarak her sene yayınlandığı "En İyi Android Uygulamalar" listesinde 2013 yılında da ücretsiz Android uygulamalar damgasını vurdu.

Google tarafından Play Store üzerinden filtrelenen "2013 Yılının En İyi Android uygulamaları"

Bir sonraki haberimizde ise siz değerli Android kullanıcılarının seçtiği uygulama ve oyunları yayınlaycağız!

Umano: News Read to You

Gerçek insan seslendirmeleri ile güncel haberleri Android cihazınız üzerinden dinlemenizi sağlayan Umano: News Read to You, tamamen ücretsiz bir sesli haber okuma uygulamasıdır.

1390914280_umano-news-read-to-you-e1365558815203.jpg

Yazılı haber uygulamaları ile robot seslendirmeli haber uygulamalarından farklı olarak gerçek insan seslendirmeleri ile önemli haberleri takip edebilmenizi sağlayan uygulama dünyanın pek çok haber kaynağından makaleleri bir araya getirerek temiz bir seslendirme imkanı sunmaktadır. Ayrıca uygulama sayesinde okuma listelerinizi kolaylıkla oluşturabilmenizi sağlayan uygulama ile bu listeleri cihazınıza indirerek çevrimdışı olarak da dinleyebilirsiniz. 

Uygulama içerisinde beğendiğiniz içerikleri sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunmayan uygulama tamamen İngilizce dilindedir.

Google Play Store - Umano: News Read to You


Duolingo: Learn Languages Free

Duolingo: Learn Languages Free; Android işletim sistemine sahip tablet ve telefonlarınız için özel olarak tasarlanmış İngilizce, Almanca, Fransızca, Portekizce, İtalyanca, İspanyolca gibi dilleri öğrenebileceğiniz eğitici ve eğlenceli üstelik tamamen ücretsiz bir Android için Yabancı Dil Öğrenme Uygulamasıdır.

1390914381_duolingo-banner.png

Tamamen ücretsiz olan Duolingo: Learn Languages uygulaması sayesinde merakettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz tüm yabancı dilleri kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Google Play Store - Duolingo: Learn Languages Free

Wunderlist - To-do & Task List

Wunderlist, günlük yapılması gerekenler listelerinizi yönetmenin ve paylaşmanın en kolay yoludur. İster kendi işinizi yönetiyor, denizaşırı bir macera planlıyor veya sevdiğinizle alışveriş listesi paylaşıyor olun, Wunderlist işlerinizi tamamlamanıza yardımcı olmak için burada. 

1390914697_wunderlist-to-do-task-list-2.1.1.png
“Wunderlist'in güzelliği sadeliğinde yatıyor. Bütün temel işletim platformlarında kolaylıkla senkronizasyonu yapılabilir ve arayüzü çoğunlukla Görevler ve Listeler içermektedir.”

Google Play Store - Wunderlist - To-do & Task List


Toca Hair Salon

Başta çocuklar olmak üzere yediden yetmişe hemen herkesin sevdiği ve dünya genelinde milyonlarca kez indirilen popüler bir saç tasarım oyunudur.

1390914858_featuredhair.jpg

Altı farklı karakterin yer aldığı oyunda ilerleyen dönemlerde yeni karakterler de eklenebliyor. Dokunmatik ekran üzerinden karakterlerinsaçlarını kesebilir, şekillendirebilir ya da boyayabilirsiniz. Diğer yandan kurutma gibi farklı saç tasarım araçları da oyunda yer alıyor. On iki farklı saç renginin kullanılabildiği oyundaki sesler de oldukça gerçekçi.

Özgürce gerçekleştirebileceğiniz tasarımlar ile eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. 

Google Play Store - Toca Hair Salon 2


We Heart It 

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın fotoğraflarını paylaştığı bir fotoğraf paylaşım topluluğu sitesidir. Siteyle aynı adı taşıyan Android uygulaması sayesinde mobil cihazlarınız üzerinden siteyi ziyaret ederek paylaşılan fotoğrafları görüntüleyebilir ve kendi fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.

1390915040_unnamed-31.jpg

Ayrıca We Heart It Android uygulaması yardımıyla birbirinden güzel fotoğrafları keşfederek, bunları koleksiyonlar halinde düzenleyebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarıyla entegre olarak çalışan uygulama aracılığıyla beğendiğiniz fotoğrafları Facebook, Twitter ve Tumblr üzerinden arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

We Heart It Özellikleri:

  • Yüksek kalitede fotoğrafları görüntüleme
  • Arama kriterlerinizi belirleyerek istediğiniz tarzda fotoğraflar görüntüleme
  • Favori fotoğraflarınızı galerinize, telefonunuza kaydetme veya duvar kağıdı olarak kullanma
  • Beğendiğiniz resimleri Facebook, Twitter ve Tumblr aracılığıyla paylaşma
  • Resimlerinizi farklı başlıklar altında kategorilendirme
  • Dünyanın dört bir yanından insanların paylaşımlarını takip edebilme

Google Play Store - We Heart It 


Runtastic

 

Runtastic, Android cihazlarınızı kişisel fitness asistanlarına dönüştüren başarılı bir sağlık ve fitness uygulamasıdır. İçerde ve dışarda yapacağınız, koşu, bisiklete binme ve benzeri spor aktivitelerinizde en büyük yardımcınız olacak olan Runtastic sayesinde istikrarlı olarak spor aktivitelerinizi devam ettirebileceksiniz.

Mobil cihazınızın GPS verilerini kullanan uygulama, ilerlemenizi ayrıntılı şekilde izler ve sizlere ayrıntılı istatistikler ve performans analizleri sunar.

1390915199_runtastic-apptest-android-pete.jpg

Aynı zamanda uygulama motivasyonunuzu arttırmak için arkadaşlarınız sizi gerçek bir zamanda yaptığınız işten ötürü destekliyorlarmış hissini verecek olan bir tezahürat sistemine sahiptir. Bu sistem sayesinde kendi motivasyonunuzu sürekli olarak yüksek tutarak istikrar sağlamak tamamen sizin elinizde.

Eğer koşu, yürüyüş, bisiklete binme gibi spor aktiviteleriyle uğraşıyorsanız, Runtastic adlı uygulama mutlaka Android cihazınız üzerinde yer almalı.

Google Play Store - Runtastic 


The Whole Pantry

En yeni yemek tarifleri ile sağlıklı yaşam adına birbirinden kaliteli makaleleri bulabileceğiniz The Whole Pantry uygulamasını ücretsiz olarak Android cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Tüm hayatını sağlıklı bir şekilde yaşamak isteyen kullanıcılar için hazırlanmış olan uygulamada birbirinden farklı diyet programlarını bulabileceğiniz gibi yaşam tarzınızı değiştirmek için fikir sahibi olabileceğiniz makalelere de ulaşabilirsiniz. İnsanların yaşam kalitelerini arttırmak amacı ile son derece faydalı bilgilerin ve yiyecek tariflerinin bulunduğu uygulamada düzenli uyku, cilt yenileme, alerji azaltma amaçlarına faydalı olabilecek tarifleri bulabilirsiniz.

1390915327_unnamed.jpg

Türünün ilk örneği olan uygulamada tamamen glutensiz, vejateryan ve vegan dostu 52 farklı yemek tarifini bulabileceğiniz gibi sağlıklı yaşamanız için 10 farklı yaşam tarzı kılavuzunu bulabilir, favori kitaplar, bloglar ve web sitelerinin bulunduğu kaynak listesini görebilir, alışveriş listenizi hazırlayabilir ya da uygulamada bulunan hazır alışveriş listelerini kullanarak malzemelerinizi alabilir, en sevdiğiniz tarifleri ya da kılavuzları cihazınıza kayıt edebileceğiniz gibi sevdiğiniz içerikleri arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

Her ay düzenli olarak güncellenen içeriği ile sağlıklı yaşam alanında bir ilk olan bu uygulamayı ücretsiz olarak Android telefon ya da tabletinize indirebilirsiniz.

Google Play Store - The Whole Pantry



theScore: Sports & Scores

Tam bir spor tutkunu musunuz? Futboldan basketbola tenisten hentbola tüm spor dallarındaki skorları takip mi etmek istiyorsunuz? Bu program tam da sizin için yapılmış. Canlı canlı tüm sonuçlar android telefonunuz sayesinde anında cebinizde. Tüm dünyada sporun kalbi cebinizde atacak.

1390915448_2957667-1372457015833.jpg

Takımınızın maçı var, yoldasınız, trafik yoğun. Üzülmeyin bu program sayesinde maç hakkında canlı skorları, yorumları ve ünlü yorumcuların tweetleri anında ekranınızda. Tek yapmanız gereken ayarlar sekmesinden ilgi alanlarınızı belirlemek.

Google Play Store - theScore: Sports & Scores

 

Magisto Video Düzenleyici

Magisto Video Düzenleyici, uygulaması var olan videolarınızı düzenleyerek kayıt imkanı sunan bir yazılımdır. Uygulama, kullanıcılara var olan fotoğraflarınız ile yeni video klipler, slayt düzenleri ve var olan videoları ilerleme seçenekleri çeşitli efekt ekleme imkanı sunan bir video düzenleme ve oluşturma yazılımıdır.

1390915554_magisto-magical-video-editor-560x274.jpg

Uygulama içerisinde; videolarınızı analiz ederek en iyi kısımlarını belirleyerek gereksiz alanları kesme ve birleştirme seçenekleri mevcut olup, otomatik ve manüel olarak filtre, efekt ve renk düzenlemeleri gibi seçenekler mevcut olup, videoları düzenleyerek kayıt etmektedir.

Google Play Store - Magisto Video Düzenleyici

500px: Best Photos

500px ("Beşyüz Piksel") ilham verici fotoğrafları seven herkes için bir ilk fotoğraf topluluktur. Portre manzara, yaban hayatı, soyut sanat için bizim toplum sürekli sanatın sınırlarını zorluyor.

1390915682_500px-best-photos-indir-android-.jpg

500px ücretsiz uygulamayı indirmek ve en sevdiğiniz çekim toplamak ya da ilham verici sanatçılar izleyin.

Google Play Store - 500px: Best Photos


TuneIn Radio

TuneIn Radio, toplam elli binin üzerinde kanal listesi ile mobil kullanıcılar arasındaki en popüler radyo uygulamalarının başında gelmektedir.

Yerli ve yabancı on binlerce radyo kanalının yer aldığı TuneIn Radioile 3G ya da kablosuz internet bağlantısı üzerinden dilediğiniz radyo kanalını dinleyebilirsiniz. Birçok Türkçe radyo kanalının da bulunduğu uygulama, sade ve kullanışlı arayüzü ile hemen her seviyeden kullanıcı için son derece başarılı bir kullanım kolaylığı sunuyor.

Dinlediğiniz radyo türüne benzer yeni radyo kanallarını keşfetmek istiyorsanız, uygulamada yer alan "sevebilirsin" seçeneğini tercih edip, o sırada dinlediğiniz radyo türündeki diğer radyo önerilerine göz atabilirsiniz. Sorunlu radyo kanallarını da kolayca rapor edebileceğiniz uygulama, başarılı arama özelliği ile de öne çıkıyor.

1390915807_329124.jpg

Güne müzik dinleyerek başlamak ya da günü müzik dinleyerek sonlandırmak için çeşitli özelllikleri bulunan TuneIn Radio uygulaması ile belirlediğiniz saatte yine belirlediğiniz radyo kanalı ile güne başlayabilirsiniz. Aynı şekilde, belirleyeceğiz dakika ile dinlemekte olduğunu radyo kanalının bir süre sonra kendiliğinden kapanması mümkün.

TuneIn Radio uygulamasını çok beğenmeniz halinde, uygulamaya ait olan "aracı" masaüstünüze taşıyabilirsiniz.

Google Play Store - Tuneln Radio

Photo Editor by Aviary

Aviary hem web üzerindeki hem de mobildeki kaliteli resim vefotoğraf düzenleme uygulamaları ile tanınıyor. Photo Editor by Aviary de Android akıllı telefon ve tabletlerde kullanabileceğiniz bir fotoğraf düzenleme uygulaması. Uygulama ücretsiz olmasının yanında içerisinde onlarca farklı düzenleme seçeneği, filtre ve efekt barındırıyor. Böylece çektiğiniz fotoğraflarda ve galerinizdeki resimlerde dilediğiniz değişiklikleri gerçekleştirmek çok kolay hale geliyor.

Uygulamanın temel özelliklerine kısaca değinecek olursak;

  • Tek dokunuş ile düzenleme
  • Çerçeve ve efektler
  • Stickerlar
  • Renk dengesi
  • Kesme, çevirme ve düzeltme
  • Parlaklıkkontrast, renk sıcaklığı ve doygunluk ayarları
  • Fokus
  • Çizme ve yazı ekleme
  • Kendi trollerinizi yaratma
  • Kozmetik seçenekler

Photo Editor by Aviary bununla da sınırlı kalmıyor ve kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda sürekli olarak geliştirilerek yeni özelliklere sahip olması sağlanıyor. Yüksek çözünürlüklü çıktılara da izin vermesi sayesinde istediğiniz resmi veya fotoğrafı gönlünüzdeki hale getirmeniz, daha sonra da sosyal ağlar üzerinden tanıdıklarınızlapaylaşmanız mümkün. (İçerikler için  ve 'a teşekkür ederiz.)

Google Play Store - Photo Editor by Aviary