2015'te 3 milyon Tizen akıllı telefon satıldı

Tizen işletim sistemi gelişimini sürdürüyor. Geçen yıl 3 milyon Tizen tabanlı akıllı telefon satıldı.

2015'te 3 milyon Tizen akıllı telefon satıldı

Samsung tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi Tizen ağır ve emin adımlarla gelişimini sürdürüyor. Şu ana dek sadece Z serisi birkaç akıllı telefon modelinde hayat bulan Tizen işletim sistemi geçen yıl hiç de fena olmayan satış rakamları elde etti.

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Samsung geçen yıl 3 milyondan fazla Tizen işletim sistemine sahip akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu rakam henüz olgunlaşma döneminde olan Tizen için fena sayılmaz. Üstelik Samsung söz konusu satış rakamlarına sadece Bangladeş, Nepal ve Hindistan’da ulaştı.

1444895086_samsung-z3-india-launch.jpg

*Samsung Z3

Güney Koreli üretici çok yakında Tizen tabanlı Samsung Z serisi telefonları başta Rusya olmak üzere Avrupa kıtasına getirecek. Uygun fiyatlı telefonlara Avrupalı kullanıcıların ilgi göstermesi bekleniyor.

Samsung son olarak Tizen işletim sistemine sahip Z3 modelini duyurdu.  Telefonda 5 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, dört çekirdekli Spreadtrum işlemci, 1GB RAM, 8GB dahili depolama, microSD kart desteği, HDR destekli 8MP arka kamera, 2MP ön kamera, 2.600 mAh kapasiteli pil ve Tizen 2.3 işletim sistemi yer alıyor. Telefon 130 dolardan satışa sunuldu.