2016’da verilerimizin yüzde 36’sı buluta emanet

Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre, 2016 yılında tüketiciler, dijital içeriklerinin yüzde 36’sını bulut sistemleri üzerinde depolayacak.

2016’da verilerimizin yüzde 36’sı buluta emanet

Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre, 2016 yılında tüketiciler, dijital içeriklerinin yüzde 36’sını bulut sistemleri üzerinde depolayacak. 2011 yılında 329 Eksabayt boyutundaki veri miktarının 2016’da 4,1 Zetabayt olması öngörülüyor. Ar-Ge gücünü kullanıcı taleplerine adayanSynology, geliştirdiği yüksek performanslı yeni ürünleriyle devasa boyutlara varan verilerin kolayca depolanmasını ve erişilmesini mümkün kılıyor. DSM 6.0 işletim sistemi ile veri depolama deneyimini yeniden tanımlayan firma, bulut senkronizasyonu, yüksek performansı ve yüksek güvenlik uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Mobil teknoloji ve sosyal medya kullanımının artması ile veri hacmi hızla artmaya başladı. Akıllı telefonların kullanımın yaygınlaşması, internete erişimin eskisine oranla kolaylaşması, online mesajlaşma uygulamaları ile Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya uygulamaları, veri miktarı oluşumundaki hızlı artışın temel nedenleri arasında. Mesaj, fotoğraf ve video paylaşımlarının her geçen gün artması büyük miktarlarda dijital içerik oluşmasını beraberinde getiriyor. Bireyler, hızla artan veriye aynı şekilde hızla ulaşıp paylaşmak ve depolamak istiyor. Gartner tarafından yapılan araştırmada, veri depolama cihazlarının bulut hizmetleriyle uyumlu olması tercih nedeni. Kullanıcılar, bulut uygulamalarıyla uyumlu çalışabilecek ve verilerine her yerden ulaşabilecek cihazları tercih ediyor. Verilere her yerden ve güvenli şekilde ulaşmaya olanak tanıyan Synology cihazları, istenilen bilgilere hızlı ve güvenli erişme imkânı sunuyor. Veri depolama alanında minimum yatırım ile en yüksek performansı ve güvenliği sağlayan firma, yeni nesil DSM 6.0 işletim sistemi ile kullanıcılarına en iyi deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Veri depolamada bulutun gücü

Kullanıcılarına yüksek performans ve en uygun fiyat politikası ile ulaşan Synology, DSM 6.0 sürümü ile NAS (Network Attached Storage-Ağa Bağlı Depolama) cihaz deneyimini geliştirmeye devam ediyor. NAS ürünlerinden maksimum faydanın elde edilmesini sağlayan DSM 6.0 ile kişisel bulut çözümü esnek ve kolay şekilde kullanılabiliyor. CloudStation Suit çatısı altındaki bulut uygulamaları sayesinde verilere dünyanın her yerinden kolayca erişilmek ve paylaşmak mümkün. CloudStation Drive uygulaması kurulduğunda, senkronize edilecek dosyayı belirlemek ve kullanıcılara erişim hakkı tanımanın yanı sıra mobil cihazlar için ise DSCloud uygulaması kurmak yeterli.

Yeni teknolojiler ile uyumlu çalışmayan cihazlar tercih edilmiyor

Dijital çağda piyasada var olabilmek için ürünlerin yeni teknolojiler ile uyumlu olmasının şart olduğuna değinen Synology Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit, “Kurumsal veya bireysel ihtiyaçlar her geçen gün değişiyor. Ürünlerimizi tasarlarken, kullanıcıların tek bir platforma bağımlı kalmamaları için çaba sarf ediyoruz. Güçlü Ar-Ge ekibimiz sayesinde ürünlerimizi sürekli geliştiriyor, kullanıcılarımıza ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilen çözümler sunuyoruz. Kullanımı kolay uygulamalar ile zengin özellikli NAS çözümleri sunan Synology, yüksek verimlilik ihtiyaçlarına cevap veriyor. Güvenilir ve özel posta sunucusu kurabilmeyi mümkün kılan MailPlus uygulaması, ihtiyaca özel filtreler ile gönderilip alınan e-postaları düzenlemeye yardımcı oluyor. Android ve IOS cihazları üzerinden de rahatça kullanılabilen MailPlus, iş süreçlerinin hızlanmasına destek oluyor. Herhangi bir tarayıcı kullanılarak da NoteStation uygulaması ile yapılacaklar listesi, grafikler ve sunumlar oluşturabiliyor.” dedi.     

Zamanınızı ve enerjinizi boşuna harcamayın

Verimlilik ve yüksek performans ile birlikte en gelişmiş güvenlik uygulamalarını da kullanıcıların hizmetine sunan Synology, SSL şifrelemesi sayesinde en yüksek düzeyde güvelik sunuyor. DSM 6.0, zaman ve enerjiden de tasarruf edilmesine imkan tanıyor. 64 bit işlemci ile donatılmış DSM 6.0, gelişmiş Btrfs dosya indeksleme sistemi ve temel uygulamaların yanı sıra, görme engelli kullanıcılar için erişebilirlik ve mobil cihazlar için yeniden tasarlanmış arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ayrıca “Anlık Görüntü ve Çoğaltma” teknolojisi ile sabit sürücülerdeki okuma, yazma işlemlerinin etkisini ve geleneksel yedeklemenin neden olduğu bant genişliği tüketimini azaltıp, Snapshot Replication uygulaması sayesinde veri kayıplarının önüne geçilmesini ve felaketlerden korunmayı mümkün kılıyor.    

Videolara erişip paylaşmak dert olmaktan çıkıyor

Video Station ve DS video uygulamaları ile desteklenen DSM 6.0 sürümü, istenilen her yerden her an video izlemek kolaylaşıyor. Çevrimdışı olarak film ve videolara ulaşma olanağı sağlayan Video Station ve DS Video, Apple TV’deki Apple Watch ve Windows 10’daki multimedya uygulamalarını destekliyor. Videolara her an her yerden erişmeyi sağlayan uygulamalar, sorunsuz ve kesintisiz şekilde videoları izlemeye imkân tanıyor.