2017 yılının en başarılı İş Takibi programları

2017 yılının en iyi iş takibi programlarını sizin için listeledik.

2017 yılının en başarılı İş Takibi programları

Online iş modellerinin iş verenler ve çalışanlar açısından birçok fayda sağladığı kanıtlanmış durumda. İş verenlere sağladıkları faydalardan bazılarını anlatmaya çalışalım:

Ofisler için harcanan binlerce lira cebinizde kalsın

Ofis fiyatlarının artık el değil kol yaktığını düşünecek olursak Online İş Modelleri bir can kurtaran, bir itfaiye eri, bir merhem gibi dışarıda sizi kurtarmayı bekliyor. İsterseniz çok basit bir hesap yapalım: Ortalama boyutlarda 5-7 kişinin çalışabileceği ofislerin kirası yaklaşık 2 bin lira ile 5 bin lira arasında gidip geliyor. Bu da yıllık 24 bin ile 60 bin lira arasında bir masraf demek. Bu rakama elektrik, su, ısınma, internet, mutfak gibi kalemleri de eklersek fatura iyice kabarıyor. Tam da bu yüzden, internet teknolojilerinin de gelişmesi ile online iş modelleri artık günümüzde trend olmaya başladı. Arkasındaki mantık daha az masraf daha fazla verimlilik.

Çalışanlarınız klimanın altında dedikodu yapamayacak

İş yerlerinde çalışan herkes bilir ki hemen hemen bütün iş yerlerinde dedikodu mesaisi yapılır. Bu günümüzün hastalığı zaten ama ona başka bir yazıda yer veririz. Kimse benim iş yerimde dedikodu yapılmıyor demesin. 2 ve üzeri çalışanı olan bütün işyerlerinde dedikodu yapılır. Her gün 15 dakika dedikodu yapılsa aylık ne kadar zaman boşa harcanır gibi bir hesaba girmeyeceğiz fakat işyerinde dedikodu yapmak hem insanları uzun vadede mutsuzlaştırıyor hem de verimliliği düşürüyor. Online iş modellerinde ise çalışanların dedikoduya ayıracak zamanı olmuyor; eğer yine de dedikodu yapıyorlarsa en azından bunun için para ödemenize gerek kalmıyor. Kısacası çeneler değil eller çalışıyor.

Online iş modelleri iş verenlere sağladığı faydanın yanı sıra çalışanlara da birçok fayda sunuyor:

Evinizin rahatlığında çalışın

Çalışanlar sırf iş yerlerine gitmek için her gün saatlerce zaman harcıyor. Hele bir de İstanbul gibi yoğun bir trafiğin içine girilince işe gidiş ve gelişler tam bir işkence oluyor. Şimdi sabah yatağınızdan kalktığınızı daha sonra mutfağa geçip kahvaltınızı yaptığınızı ve çalışma odanıza geçerek iş yerinize vardığınızı hayal edin. Hayal etmenize gerek yok böyle bir işte çalışmak artık o kadar da zor değil. Daha önce de söylediğim gibi online iş modeli kullanımı logaritmik bir şekilde artıyor. Bu iş modeli sayesinde kendinize daha fazla zaman ayırın.

Tek yapmanız gereken şey işiniz

Bitmek tükenmek bilmeyen mesai saatleri düşünüldüğünde bu mesailerin bir çoğunun aslında uzmanlaştığınız iş harici çalışmalarla dolduğunu fark etmişsinizdir. Hele ki kurumsal olmayan bir firmada çalışıyorsanız ofis taşımasında bile sizden yardım bekleyecek işverenler olabilir. Online iş modellerinde ise yapmanız gereken tek şey işiniz. Eğer işinizde iyiyseniz işiniz dışında yapmanız gereken başka hiçbir şey olmayacak. Bunu size ne kadar zaman kazandıracağını düşünün.

Online iş modellerinin ya da başka bir ifadeyle uzaktan çalışılan işlerin faydalarından bahsettik. Şimdi biraz da bu işlerin verimli bir şekilde yapılmasını sağlayan iş takip programlarından bahsedelim:

Aşağıda ve sonraki sayfalarda bu programları inceleyebilirsiniz.

Time Doctor

Time Doctor iş takibi özelliği ile uzaktan çalışanlarınızın zamanlarını nerede harcadığını doğru bir şekilde izlemenize yardımcı olur ve verimli bir şekilde çalıştığından emin olmanızı sağlar. Bu uygulama, ekip üyelerinin çalıştığı toplam süreyi izler, ayrıca hangi projelerde, görevlerde ve hangi müşterilere ne kadar zaman harcadıklarının dökümünü verir.

Ek olarak, Time Doctor’un sağladığı ekran izleme yazılımı sayesinde çalışanlarınızın mesai saatleri içinde neler yaptığını takip edebilirsiniz.

Time Doctor, bir zaman takip yazılımında umduğunuz her şeye sahiptir.

1504941052_timedoctor.jpg

 Roadmap

Roadmap, özellikle çok sayıda uzak işçinin programlarını dengelemek ve izlemekle görevliyseniz, uzaktaki çalışanlar için kullanabileceğiniz diğer bir zaman takip uygulamasıdır. Roadmap, tüm uzaktaki çalışanlarınızın portföy çapında görüntülemelerini sağlar; böylece, çalışanlarınızın hangi alanlarda geri kaldığını veya hangi alanlarda ileride olduğunu görebilirsiniz.

Ayrıca, proje hedeflerinizi; kaynaklarınızın ve personelinizin çalışmasına göre ayarlayabilir ya da aynı şekilde personelinizi ve kaynaklarınızı proje hedeflerinize göre ayarlayabilirsiniz.

1504941078_roadmap.png


Harvest

Harvest, uzaktan çalışanlar için bir başka harika zaman takip seçeneğidir. Harvest ile birbirinden farklı birçok projeyi aynı anda izleyebilir ve uzaktan çalışanlarınızı yönetebilirsiniz. Eğer bir ekiple çalışıyorsanız, belirli takım üyelerine bir proje içinde çeşitli görevler atayabilirsiniz. Buna ek olarak, Basecamp gibi uzaktan çalışmaya yardımcı olan diğer uygulamalarla çalışıyorsanız entegre etmek son derece kolaydır.

Harvest her ne kadar kullanışlı arayüzü ile ön plana çıksa da, ağır fiyatlamanın yanı sıra, uygulamanın etkin uygulama veya URL izleme gibi masaüstü izleme seçeneklerini içermemesi büyük bir dezavantaj.

 1504941114_harvest.png

 TopTracker

TopTracker, Toptal'ın arkasındaki ekip tarafından serbest çalışanların projelerde harcadıkları zaman miktarını izlemelerini sağlayan bir iş takip uygulamasıdır. Gerçek zamanlı ekran görüntüleri (müşterilerin ve yöneticilerin etkinliği izlemelerine yardımcı olur) ve bir projeye genel bakış gösterge paneli gibi özellikler ile TopTracker freelancer verimliliğini en üst düzeye çıkarmanıza ve projelerin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. Ücretsiz ve bağımsız bir uygulama olan TopTracker OS X ve Windows işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak TopTracker serbest çalışanlar için çekici bir araç olsa da, ödeme entegrasyonu ve fatura oluşturma gibi daha gelişmiş özelliklere gelince verilen hizmet ücretlendiriliyor.

 1504941134_toptracker.jpg

Float

Float, tüm takımlar için iyi çalıştığı söylenen, ancak özellikle küçük ekiplerin oluşturduğu başka bir proje ve görev yönetim yazılımdır.

Float, ekip iş yükünü görselleştirip, görevleri kolayca atamanıza, güncellemeleri hızlı bir şekilde yapmanıza; sıralama ve arama özelliğiyle aradığınız uzaktan çalışanı bulmanıza yardımcı olan kullanımı kolay bir arayüze sahiptir.

Float ayrıca, görev atamaları yapmanıza, hedefleri işaretlemenize, projeleri gruplandırmanıza ve görev notları eklemenize yardımcı olarak projeler düzenlemenizi sağlar.

Float, ekiplerinizi yönetmenize yardımcı olur ve ayrıca hedeflerinize ulaştığından emin olmak için özel raporlar oluşturmanızı sağlar.

1504941154_float.png

 Basecamp

Basecamp, serbest çalışanların bilgilendirilmesi ve işleri düzenli bir şekilde takip etmelerini sağlama noktasında hizmet veren en iyi uygulamalardan biridir. Basecamp, önemli görevleri üç kategoriye ayırarak ve bunları tek bir tabloda gösterir.

İlk bölüm "Karargah Merkezi" bölümüdür. Basecamp üyeleri, şirket duyuruları, politika değişiklikleri ve şirket genelindeki diğer haberleri buradan alırlar

Basecamp'ın ikinci kısmı "Takımlar" bölümüdür. Aynı takımdaki insanlar burada iletişim kuruyor ve koordine ediliyor. Örneğin, pazarlama ekibindeki herkes, ekip panosundaki kopyalama, videolar, talimatlar ve daha pek çok şey gibi şeylere erişebilir.

Son olarak, farklı ekip üyelerinin birlikte bir projeyi tamamlamak için birlikte çalışabilecekleri "proje" bölümü var. Burada insanlar görevleri paylaşabilir ve baştan sona projenin her adımını görebilir.

Sistematik bir program olan Basecamp Windows ve Macintosh bilgisayarlarda kullanılabiliyor.

1504941185_basecamp.png

Sighted

Sighted, girişimciler ve serbest çalışanların faturalarını kolay bir şekilde göndermelerini sağlayan ayrıca hızlı ödenmek üzere entegre çevrimiçi faturalandırma özelliği ile basit ve kullanımı kolay bir zaman takip platformu sunuyor.

Nakit akışı birçok küçük işletme için büyük problemlere neden olur. Bu nedenle eğer nakit ödeme noktasında sıkıntı yaşıyorsanız Sighted’a bir şans vermelisiniz. Çünkü Sighted zamanınızın, faturalarınızın ve finansmanınızın yönetimini kolaylaştırır. Ayrıca zaman izlemeyi çoklu ödeme işlevleriyle kusursuz bir şekilde bütünleştiğinden, farklı ödeme ortamları üzerinde kesintisiz bir geçiş sağlanabilir.

1504941205_sighted.jpg

Haber için Metehan Kanmaz'a teşekkür ederiz.