2.çeyrek finansal raporlar LG'nin yüzünü güldürüyor!

LG G3’ün elde ettiği büyük başarı, LG Electronics’in ikinci çeyrek finansal sonuçlarında etkisini hissettirdi.

2.çeyrek finansal raporlar LG'nin yüzünü güldürüyor!

LG Electronics 2014 yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Geçen yılın ikinci çeyreğine oranla bu sene elde edilen net kara bakıldığında yüzde 165’lik bir artış görüldü. LG Electronics’in bu büyük başarısındaki en büyük katkıyı sağlayan ise mobil iletişim ve TV alanındaki başarılı ürünlerden elde edilen gelirler oldu. 2014 ikinci çeyreği için 399,8 milyon dolar net kar elde eden LG Electronics, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 26,5 artışla 588,5 milyon dolar faaliyet karı elde ettiğini duyurdu. Denetlenmemiş ikinci çeyrek konsolide gelirleri ise bir önceki çeyrek döneme oranla yüzde 7,7’lik artışla toplamda 14,93 milyar dolar olarak açıklandı.

LG Electronics, Ev Eğlencesi alanındaki güçlü büyümede hız kesmiyor

LG Electronics Ev Eğlencesi Bölümü’nün ikinci çeyrek gelirlerinde istikrarlı bir gelişme görüldü. İkinci çeyrekte toplamda 4,94 milyar dolarlık gelir elde edilerek bir önceki çeyreğe oranla yüzde 3 artış gösterdi. LG Electronics, bu dönemde daha başarılı ürün segmenti ve sabit gider tasarrufları sayesinde 150 milyon dolarlık faaliyet karına ulaşarak geçen yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 64,9’luk artış elde etti. Ana pazarlardaki Ultra HD TV taleplerinin artışıyla birlikte LCD TV’ler kısmındaki gelirlerin daha da artması bekleniyor. Monitörler ve dijital göstergeler gibi ürünlerin başı çektiği şirketler arası ticaret alanındaki başarıların da LG’nin bu çeyrekteki ev eğlence sistemleri gelirlerine önemli katkısı oldu.

1406273926_105-inch-curved-uhd-tv-announced-by-lg.jpg

LG G3’ün katkısı finansal verilerde rekor getirdi

LG Mobil İletişim bölümü 14,5 milyon adetlik akıllı telefon ile rekor seviyede bir sevkiyat gerçekleştirdi. Bu yıl satılan LG LTE akıllı telefonlarla birlikte geçen yıla oranla yüzde 20’lik bir artış elde edildi. Sonuç olarak geçen yılın aynı dönemine göre satış rakamlarında yüzde 16’lık bir artışla 3.51 milyar dolara ulaşarak 2010’un ilk çeyreğinden beri elde edilen en yüksek seviyeye ulaştı. Mobil iletişim bölümünün faaliyet karına bakıldığında ise 83,4 milyon dolar ile son üç dönemin en başarılı sonucu elde edildi. Bu alanda elde edilen başarılarda tartışmasız LG G3’ün Kore pazarında gördüğü yoğun ilginin ve L serisi telefonların yüksek satış rakamlarının büyük payı bulunuyor. LG Electronics, LG G3’ün satış alanını genişletmekle birlikte 2014’ün ikinci yarısında LG G3 Beat gibi daha farklı çeşitleriyle birlikte yeni L Serisi akıllı telefon modellerini de piyasaya sürmeyi hedefliyor.

1406273630_lgg3frontspress.jpg

Beyaz Eşya alanında gelirler 2,94 milyar dolara ulaştı

LG Beyaz Eşya bölümünün Kore pazarında elde ettiği yüksek satış rakamlarıyla birlikte geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9’luk artışla 2,94 milyar dolar gelire ulaştı. Maliyet yapısındaki geliştirmeler sonucu 95 milyon dolarlık faaliyet karı elde eden LG Electornics yüzde 3,2’lik kar marjı açıkladı. LG Electronics 2014’ün ikinci yarısında kullanıcıların beğenisine sunacağı pazar lideri çamaşır makineleri, buzdolapları ve maliyet tasarruflu ürünleri ile bu alandaki gelirlerini artırmayı planlıyor.

Klima ve Enerji Çözümleri Bölümü yeni ürünlerle birlikte daha rekabetçi olacak

LG Klima ve Enerji Çözümleri Bölümü ticari klimalar ve nem giderici gibi yeni ürünler ile kararlı bir ilerleme kaydederek 2014’ün ikinci çeyreğinde 1,59 milyar dolar gelirle birlikte 159,4 milyon dolar faaliyet karı açıkladı. LG Electronics, geliştirilmiş ürün segmenti sonucunda ikinci çeyrekte bu alanda yüzde 10 kar marjına ulaştığını açıkladı. LG Electronics 2014’ün ikinci yarısında ise Orta Doğu pazarında artması beklenen taleplerle birlikte piyasaya sürülmesi beklenen yeni VRF klima ürünleri ile ticari klima sistemlerinde daha rekabetçi bir politika izleyecek.