4G'de 1,17 Gigabit ile Hız Rekoru Kırıldı

Güney Koreli GSM Operatörü KT'nin yaptığı çalışma ile mobil internette ilk kez Gigabit terimini kullanmaya başladık.

4G'de 1,17 Gigabit ile Hız Rekoru Kırıldı

Akıllı telefonlar akıllandıkça bu cihazların internet kullanımları da o derece artıyor. Devir hız devri ve artık akıllı telefonlarımız 300 mb/s hızları destekliyor; lakin benim şu ana kadar kendi telefonumda gördüğüm en yüksek internet hızı 13 megabit idi.

Ülkemizde bir kesim 4G mi yoksa 5G mi tartışa dursun Güney Koreli GSM Operatörü KT yaptığı bir duyuru ile ilk kez mobil internetin Gigabit seviyelerine ulaştırmayı başardı. Güney Kore'nin en büyük 2. GSM Operatörü konumunda bulunan firma kendi Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirdiği teknoloji sayesinde Hem LTE şebekelerinin hemde Wi-Fi noktalarının beraber kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

1434545720_300x260xkt-logo-5.jpg.pagespeed.ic.tuqkhdp5cy.jpg

Böylelike 1.170 Megabit/saniye hıza ulaşmayı başaran firma mobil internet sektörüne bambaşka bir bakış açısı kazandırdı. 4G'yi mi getiririiz yoksa 5G'ye mi sahip çıkarız bunu bilemiyoruz ama dünya teknolojiyle abiyane tabirle "top gibi oynarken" bizim birbirimizi yememizin ne anlamı var bunun takdirini de siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

Bu şu anda bizim evlerimizde kullandığımız internet hızının ortalama tam 100 katı; cep telefonlarında kullandığımız intertnet hızlarının ise (ortalama) 240 katı hızlı olmakta...