4K çözünürlüğünde tabletler rekor ppi değerleri ile geliyor!

Japan Display 4K paneller üzerinde çalışıyor.

4K çözünürlüğünde tabletler rekor ppi değerleri ile geliyor!

Geçtiğimiz yıl global anlamda satışa başlayan 4K (UHD) televizyonlar artık daha alınabilri fiyatlara gerilediysede halen istenen seviyelerde değil. Hergün artan piksel savaşlarında tabletler 2K çözünürlüğe artık ulaştılar. 2560x1600 piksel çözünürlükte tabletleri Samsung tarafında geçtiğimiz yıldan beri görmekteyiz.

Snapdragon 805 tanıtımında Qualcomm standında 4K çözünürlüğe sahip 10.1 inç bir tablet görmüştük. Bu tabletin üzerinde Qualcomm logosu vardı ve geliştirici tableti olarak bizlere söylenmişti. Bu tabletin varlığı çok yakında 4K tabletlerin piyasaya çıkabileceğinide müjdelemişti.

Japan Display (JDI) bu gün 4K çözünürlüğünde 10.1 inç tablet yaptığını ve bu tabletin 438 ppi yoğunluğa sahip olduğunu dile getirdi. 438 ppi, Galaxy Tab 10.1 2014 Edition'ın 299 ppi değeri ile karşılaştırıldığında büyük bir farka ve başarıya imza atmakta. 

1398361435_jdi-4k-tablet-display.jpg

JDI, düzenli bir RGB piksel matrisi kullandığını açıklayarak PenTile veya Diamond piksel için "maskaralık" ifadesini kullanıyor. 4K tabletler özellikle çizim işi ile uğraşanlara büyük kolaylıklar sağlayacaktır. 4K çözünürlüğünde 15,6 inç laptoplarda Windows ikonlarını görmek neredeyse imkansız bir hale gelmişken özellikle Android tarafının bu konuda çok ciddi çalışmalar yapması gerekmekte. Kısacası ekranlar hazır olsada bu günün işletim sistemleri daha 4K çözünürlüğe henüz hazır değil gibi görünmekte. 4K tabletler ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?