Cep telefonu ve akıllı telefonlar hakkında bilmediğiniz 8 tuhaf gerçek!

Akıllı cep telefonları hakkında bu gerçekleri biliyor musunuz?

Cep telefonu ve akıllı telefonlar hakkında bilmediğiniz 8 tuhaf gerçek!

Birçoğumuz cep telefonu ve akıllı telefonlar hakkında her şeyi bildiğimizi sanırız ancak bilmediğimiz çok fazla şeyler var. Sizlere bu haberimizde çok fazla bilinmeyen cep ve akıllı telefon gerçeklerinin bir listesini sunacağız.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda bu gerçekleri inceleyip, yorum kısmından daha önce bilip bilmediğinizi bize söyleyebilirsiniz.

1.. Mühendislik şaheserleri

Modern akıllı telefonlar, uyumluluk için ince ayarlar yapılarak titizlikle seçilen yüzlerce bileşenle inşa edilir. Böylece akıllı telefonlar mükemmel bir uyum içinde çalışır. Tahmin edilmelidir ki tam fonksiyonlu bir cep telefonu yapmak için yeterli parçanın olması gerekir.

1396427615_engineering-masterpieces.jpg


2. Herkese bir tane var gibi görünüyor

Akıllı telefonlar kendi popülaritesinin zirvesinde ve bunların sayısının gün geçtikçe daha da büyümesi bekleniyor. Cep telefonu kullanıcılarında geçen yıldan bu zamana kadar yüzde 17 artış gerçekleşti. Dünya çapında 14 milyar 200 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor. Cep telefonları üzerinden iletişim 1823’ten fazla dilde ve 570 ülkeden yapılıyor.

1396427963_chart.png

3. Acil şarj

Şarjınız mı azaldı? Endişelenmeyin! Yeni akıllı telefonlarda gelen bir özellik bu sıkıntıya çare oluyor. Yeni telefonlarda kendi ivme ve güç yönetim sistemine doğrudan kablolu jireskopik sensörler mevcut. Bir akıllı telefonu 45 saniya salladığınız zaman size yaklaşık 10 dakika daha yetecek enerjiyi üretiyor ve acil durumlarda şarj sorununu çözüyor.

1396432606_emergency-charging.jpg

4. Düşük sinyal alan Aramalar

Bir hücresel kule ile cep telefonu arasındaki mesafe. Cihazın çağrı kalitesin üzerinde oldukça fazla etki yapmaktadır. Böyle durumlarda yüksek sesle konuşursanız kule sizi daha iyi duyacaktır.

1396432635_calls-in-a-low-signal-area.jpg

5. Şarj olduğunda bir telefon ağırdır

Bir telefonun özellik listesinde ağırlık birimi de yer alır ve ağırlığı kullanıcı tarafından oldukça önemlidir. Çünkü cete taşınan bir cihaz ve kimse kendi cebinde ağır bir yük istemez. Ancak telefonların ağırlıkları sabit değildir. Telefonunuzu şarj etmeden ve şarj ettikten sonra ayrı ayrı tartın. Şarj edilen telefonun daha ağır olduğunu hissedeceksiniz. Şarjın telefonların ağırlığı üzerinde etkisi var.

1396432673_a-phone-is-heavier-when-it-is-charged.jpg


6. Oleofobik kaplama nasıl yapılır

En akıllı telefonların ekranlarında cam yüzeyine yapıştırılmış özel bir kaplama var ve parmak izlerini önler. Bu ekranlar sucul kuşların kuru tüylerini tutmak için kullandığınız bir tür hayvansal yağdan yapılır.

1396432711_how-oleophobic-coating-is-made.jpg

7. Gizemli mesaj

Tahminlere göre yaklaşık 10000 iPhone modelinin mahfazanın iç tarafı üzerinde "Yardım!" yazılı. Bu olgunun arkasındaki neden henüz bilinmiyor.

1396432751_the-mysterious-message.jpg

8. Sizin büyük büyük dedelerinizin de bir telefonu vardı

Cep telefonu icadı uzun yıllar öncesine dayanır ancak, ctelefonu pazarında en önemli artış son 10 yılda yaşandı. Cep telefonların popülaritesi ve yükselişi düşük maliyet, yüksek güvenilirlik ve mükemmel pil ömrü nedeniyle oldu.

1396432771_your-great-grand-daddy-had-a-phone-too.jpg