Acer'dan Full HD çözünürlüklü tablet: Iconia Tab 8

Acer yeni nesil tablette Intel cephesinden dört çekirdekli işlemciye yer veriyor.

Acer'dan Full HD çözünürlüklü tablet: Iconia Tab 8

Acer, Computex 2014 etkinliği kapsamında yeni bir tablet bilgisayar modeli duyurdu. Iconia Tab 8 olarak isimlendirilen yeni tablet çözümünde 8-inç büyüklüğünde 16:10 formatında Full HD çözünürlüklü IPS LCD ekran kullanıyor. Acer gün ışığı altında görüntüleme ve okunabilirlik deneyimi daha iyi seviyeye getirmek için söz konusu ekranda Zero Air Gap teknolojisine yer veriyor.

Iconia Tab 8'in işlemci biriminde Intel cephesinden 1.8GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Atom Z3745 yer alıyor. 770MHz hızında çalışan Intel HD grafik birimini beraberinde getiren çipset ile tablet orta seviyede konumlandırılıyor.

Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çalışan yeni nesil tabletin bellek kısmını ise 2GB RAM, 16GB dahili depolama ve microSD kart desteği oluşturuyor. 5MP arka ve 2MP ön kameranın kullanıldığı tablet video izlemede 7.5 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Metal kaplamalı arka kapak yapısıyla dikkat çeken Iconia Tab 8'de ayrıca LG'nin Knock On özelliğinde olduğu gibi ekrana çift tıklayarak tableti uyandırma ya da kilitleme özelliği mevcut. Üçüncü çeyrekte raflarda olacak tabletin fiyatı Acer tarafından henüz açıklanmadı. 

1401714194_acer-iconia-tab-8.jpg