Adil Kullanım Kotası(AKK) Aralık 2018'den sonra tarih oluyor!

BTK, Adil Kullanım Kotası uygulamasının kaldırılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Adil Kullanım Kotası(AKK) Aralık 2018'den sonra tarih oluyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Adil Kullanım Kotası uygulamasının aşamalı olarak kaldırılacağına ilişkin bir açıklama yayınladı.İnternet abonelerinin en fazla şikayet ettiği konu olan belirli bir kotadan sonra internet hızının düşürülmesi uygulaması 31 Aralık 2018'den sonra tamamen sona eriyor.

İlk aşamada gece saat 2:00 ile sabah 08:00 arasındaki internet kullanımı Adil Kullanım Kotası'na dahil edilmeyecek.Bu sayede kullanıcılar büyük veri indirme işlemini gece gerçekleştirmesi yönünde teşvik edilecek.

Bununla birlikte Adil Kullanım Kotası Uygulaması kalkana kadar internet sağlayıcıları "sınırsız" yada "limitsiz" gibi ifadeleri kullanarak paket satarken AKK uygulamasından mutlaka bahsetmek zorundalar.Ayrıca kullanıcı paketine ait AKK limitinin %80'ine ve tamamına ulaştığında sağlayıcı kullanıcıyı bu konuda bilgilendirmek zorunda.Bu sayede internet abonesi AKK limitinin hangi seviyede olduğu konsunda bilgilendirilmiş olacak.

Söz konusu tarihe kadar uygulamaya uygun altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek.2019 yılı başından itibaren satın alınan internet paketlerine ise artık herhangi bir kısıtlama getirilmeyecek.