Akıllı akılsız bütün cepler tehlikede!

SIM kartlarda bulunan açık 3 milyar kullanıcıyı etkileyebilir.

Akıllı akılsız bütün cepler tehlikede!

SIM kartlar şimdiye kadar güvenirliliği ile bilinirdi ama son yapılan açıklamalar SIM kart kullanıcılarının canını sıkacak gibi görünüyor. Dünya çapında 3 milyarı aşan SIM kart kullanıcısı var ve bunların 2 milyarını akıllı telefonlar oluşturuyor.

Bir Alman siber güvenlik firmasının sahibi olan Karsten Nohl, mobil güvenliği doğrultusunda araştırmalar yürütüyordu. Nohl, yaptığı araştırma ile dünya genelindeki SIM kartların yüzde 25'inde bir açık keşfetti . Açığın veri şifreleme standardından (DES) kaynaklandığı belirtildi ve söz konusu açığın cep telefonlarının kontrol edilmesine izin verdiği iddia edildi.

1374493576_simcard.gif

Karsten Nohl, Las Vegas'ta gerçekleştirilecek bir güvenlik fuarında bu açığı anlatacağını söyledi. Bu açık sayesinde gönderilen bir SMS ile kartın 56 bitlik güvenlik şifresine ulaşmanın mümkün olacağı söyleniyor. Elde edilen şifre ile telefona virüs taşıyan bir mesaj gönderildikten sonra ise mobil ödeme veya banka mesajlarını yönlendirme gibi işlemler yapmak mümkün hale geliyor. Bir telefonun kırılmasının iki dakika sürdüğünü söyleyen Nohl, yaklaşık 750 milyon SIM kartın, keşfettiği bu açıktan etkilenmiş olabileceğini söyledi.