Akıllı telefon bağımlılığına özel tedavi merkezi olduğunu biliyor muydunuz?

Akıllı telefon bağımlılığı bir hastalık ve adı da 'Nomofobi'!

Akıllı telefon bağımlılığına özel tedavi merkezi olduğunu biliyor muydunuz?

Son yılların modern hastalıklarından biri de, akıllı telefonunuzdan ayrılınca kaygı hissi veren Nomofobi, yaşam tarzı değişikliklerine neden olan ve cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olarak belirti gösteren meşru bir hastalıktır. 

Psikolojik bozukluklar tedavi merkezi Morningside Recovery, Nomofobi hastalarını tedavi etmek için bir bölüm açtı ve ciddi anlamda Nomofobi hastalığından muzdarip müşterileri için bireysel ve grup terapisi sunuyor. Tedavi prosedürü bilişsel davranışçı terapisi gerektiriyor ve bu terapi standart psikolojik tedavi ile ücretlendiriliyor.

1448703493_untitled-design-93.jpg

Hastalar terapiye girerken telefonları elinden alınır ve sadece çok sınırlı bir erişime izin verilir. Dış dünya bağlantıları büyük oranda kesilir ve diğer insanlarla sağlıklı bağlantılar kurmaları sağlanır. Tedavi sürecinde hastaların panik atak ve endişe gibi olumsuz etkilerle başa çıkmalarını sağlamak için olumlu davranışlara yönlendirmeye çalışılır. Ayrıca nefes alma teknikleri ile stresli anlarında daha sakin olmaları öğretilir.

İngiltere'de Nomofobi araştırması yapıldı

Birleşik Krallık Posta Ofisinin yetkilendirmesi ile YouGov isimli pazar araştırması şirketi cep telefonu kullanıcılarına acı çektiren endişelere göz attı. Bu çalışmaya göre, İngiltere’deki telefon kullanıcılarının yaklaşık %53'ü "telefonunu kaybetme, batarya veya kontör bitimi, kapsama alanı dışında kalma" gibi durumlarda huzursuz olmaya eğilimliler. Araştırma erkeklerin %58'inin kadınlarınsa %48'lik kısmının bu fobiden acı çektiği tespit etti. Aynı zamanda %9'luk bir kesim cep telefonları kapalıyken stres hissediyor.

Peki siz Nomofobi hastası olduğunuzu düşünüyor musunuz?