Akıllı telefonunuzla en iyi fotoğrafı çekmek için ipuçları ve püf noktaları!

Akıllı telefonunuzla en iyi fotoğraf nasıl alınır? İşte ipuçları ve püf noktaları!

Akıllı telefonunuzla en iyi fotoğrafı çekmek için ipuçları ve püf noktaları!

Eğer doğru kullanmazsanız, bir akıllı telefona sahip olmanızın hiçbir önemi kalmaz. Ve Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia Z2 gibi son çıkan amiral gemilerinden birine sahipseniz, elinizde oldukça kaliteli bir kamera olduğundan emin olabilirsiniz. Peki bu kameraları en iyi nasıl kullanabilirsiniz?

Bunun için fotoğrafçılık hakkında uzun klavuzlar okumanıza gerek yok. Kaliteli ve güzel fotoğraflar alabilmeniz için küçük ipuçları ve püf noktalarını bilmeniz yeterli.

  Aşağıda ve sonraki sayfalarda bu ipucu ve püf noktalarını inceleyebilirsiniz.

Kararlı fotoğraflar için bir tripod alın

Akıllı telefonlarla gün boyunca açık havada çektiğiniz fotoğraflarda trpod gerekmez. Ancak düşük ışıklı koşullarda tripod kullanımı çekim anında bulanıklık ve tam net görüntü arasındaki karmaşayı giderir. Yani bir tane tripod (sabitleyici araç) olsun.

1408275768_get-a-tripod-for-stable-pictures.jpg

Aydınlatma hakkındaki hayati önemi unutma

Elinizde iyi bir kamera olabilir ancak, bulunduğunuz ortamda iyi bir ışık yoksa görüntülerin kalitesinde farklılık olacaktır. Aşağıdaki fotoğrafta ışığın yaptığı farkı görebilirsiniz.

1408275791_dont-forget-about-the-crucial-importance-of-lighting.jpg

Fotoğrafçılıkta kendi stilinizi oluşturun

Hepimiz Instagram ve filtreler ile fotoğrafınızda kendinizi memnun edecek bir görüntü bulana kadar düzenleme yaparak bir çok stil ile deney yapıyoruz. Kendi tarzınızı oluşturarak fotoğraflarınızda daha sonra uygulayabilirsiniz.

1408275809_build-up-your-own-style-of-photography.jpg


Bazı iyi uygulamalara yatırım yapın

Uygulama marketlerinden birçok fotoğraf düzenleme uygulaması bulunuyor. Bunların hepsini deneyemezsiniz ancak inceleyebilirsiniz.

1408275828_invest-in-some-good-apps.jpg

Akıllı telefon için lensler ve aksesuarlar

Bazı akıllı telefonlarda değiştirilebilir lens seçeneği olmasa da bazı aksesuarlar fotoğraf kalitesini arttırabiliyor. Kameralara takılan lenslerin yanısıra uzaktan çekim yapabileceğiniz uzaktan kumada bile bulabiliyorsunuz. Fotoğraf kalitesini arttıran aksesuarları deneyebilirsiniz.

1408275758_lenses-and-other-accessories-for-your-smartphone-camera.jpg