Akıllı telefonunuzun sahte olduğunu nasıl anlarsınız?

Android cihazınızın sahte ya da klon olduğunu anlamanın bir yolu var!

Akıllı telefonunuzun sahte olduğunu nasıl anlarsınız?

Yüksek özellikli akıllı telefonlar oldukça yüksek fiyat ile raflarda yerini alıyor ve fiyatın yüksek oluşu dolandırıcılar için bir fırsat oluyor. Popüler akıllı telefonların birebir kopyasını yapan dolandırıcılar, orijinal telefonmuş gibi piyasaya sürüp insanları kandırıyorlar.

Üretilen kopya telefonlar o kadar gerçekçi oluyor ki özellikle acemi kullanıcılar tarafından ayırt edilmesi zor oluyor. Durum böyle olunca insanlar akıllı telefon alırken tedirgin oluyorlar. Bir cihazın sahte olup olmadığını anlamak için sayısız yollar ama sahte olduğuna dair işaretler akıllı telefonlara göre farklılık gösterir.

Ancak tüm cihazlarda kullanabileceğiniz AnTuTu Officer uygulaması telefonunuzun sahte olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.  

AnTuTu Officer uygulamasını nasıl kullanacağınızı aşağıda ve sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.

Adım 1

Play Store'a gidin ve 'AnTuTu Officer' için arama yaparak uygulamayı indirin.

1430070017_step-1.jpg

Adım 2

İndirdikten sonra uygulamayı başlatın.

1430070031_step-2.jpg

Adım 3

Cihazınıza bağlı olarak, güncelleştirilmiş bir sürümü ile mevcut AnTuTu Officer uygulamasını değiştirmenizi isteyen bir ileti alabilirsiniz. Devam edin ve katılıyorum deyin.

1430070046_step-3.jpg

Adım 4

Güncelleştirmeyi yüklendikten sonra AnTuTu Officer’i açın. Tamamen yeşil bir ekran açılacak ve prosedürü başlatmak için bu ekranın  alt kısmındaki 'Başlat' düğmesine tıklayın.

1430070060_step-4.jpg

 Adım 5

AnTuTu Officer en kısa sürede kamera ve bir QR kod ile tarayıcıda aktive edilecek. Bilgisayar veya başka bir cihaz üzerinden y.antutu.com web sayfasını açabilirsiniz.

1430070081_step-5.jpg

Görselde gösterildiği gibi kamera ile QR kodu okutuyorsunuz.

Adım 6.

QR kod tarandıktan sonra işlemin tamamlanması birkaç saniye sürebilir. Eğer ekran aşağıdaki gibiyse cihazınız orijinaldir.

1430070103_step-6.jpg

7. Sahte

Eğer ekran aşağıdaki gibiyse ne yazık ki cihazınız sahte bir ürün.

1430070123_a-fake-.jpg