'Akıllı zil Doorbot' dönemi ile bakın neler yapabileceğiz!

Sahibine uyarı gönderen akıllı ziller bakın neler yapıyor?

'Akıllı zil Doorbot' dönemi ile bakın neler yapabileceğiz!

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen fakat üzerinde fazla durulmayan bir teknoloji son günlerde mobil dünyanın gözlerini yine üzerinde topladı. Doorbot adı verilen yeni dönem akıllı kapı zilleri ile yapabilecekleriniz hayal olmaktan çıkıyor. Gelişen mobil dünya gün geçtikçe hayatımızın merkezinde genişlemeye devam ediyor.

Akıllı telefon, akıllı kapı, akıllı kalem ve akıllı buzdolapları ve daha bir çok eşyada tanıdığımız sistemler geçtiğimiz yıl içerisinde yepyeni bir sektörde daha kullanılmaya başlandı. Biraz önemsiz gibi gözüken falat çok kullanışlı bir yapıya sahip olan akıllı zil dönemi bu yıl yerleşkelerdeki yerini almaya başlayacak. 

1374562836_dootbot.jpg

Doorbot adını verdiğimiz akıllı ziller kablosuz ve 3G ağlara bağlanabiliyor. Üzerinde bulundurduğu kamera ile zile basıldığı takdirde ev sahibinin mobil cihazına sinyal gönderiyor. Ev sahibi evinin önünde zile kimin bastığını görebilecek böylece olası durumlarda gelen kişiye göre uzaktan kapı ve güvenlik sistemine erişim sağlayabilecek. 

1374563237_doorbotchristiestreetces2013metropochrischrisperezphoto717.jpg

Doorbot'un diğer bir ilginç yanı ise Lockitron adı verilen uygulama ile iOS ve Android'li mobil cihazlar üzerinde kapıyı uzaktan açmamıza yarayan bir erişim sağlaması. Şimdilik yapılan testleri başarıyla geçmeyi başaran Doorbot, Lockitron adı verilen bu uygulamayla sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Böylece ev sahibi eve giriş için anahtarı bulunmayan yakınlarına, kapıya uzaktan erişim sağlayıp, kapının önündeki kişinin kimliğini tespit ederek eve alabilecek.

1374563177_doorbot-iphone-home-security-2.png

Ayrıca Doorbot eve gelen posta kargo vb kuryelerle birebir anlık iletişime geçerek, yıllardır yaşadığımız onlarca sıkıntıyı geride bırakabileceğimiz büyük bir rahatlık sunuyor. Temmuz ayından itibaren raflardaki yerini alacak olan Doorbot'ların ortalama fiyatı ise 169 dolar olarak belirtiliyor.