Alman basınına göre Volkswagen skandal yazılımı 2008’de kullanmaya başlamış

Alman basınında yer alan haberlere göre Volkswagen üst düzey yöneticileri ve mühendisleri emisyon değerini düşüren skandal yazılımdan haberdardı.

Alman basınına göre Volkswagen skandal yazılımı 2008’de kullanmaya başlamış

Son yıllarda sattığı bazı dizel motorlu araçların egzoz emisyon testleri sırasında emisyon test sonuçlarını istenilen değerin altında göstermek için yanıltıcı yazılım kullandığı saptanan Volkswagen, Alman basınına göre söz konusu skandal programı 2008’den bu yana kullanıyormuş.

Alman basınındaki iddialara göre Volkswagen mühendisleri 2008 yılında komisyona, 2005 yılından bu yana geliştirilen EA 189 tipi dizel motorun seri üretim aşamasına gelindiğini ancak istenilen emisyon değerlerini karşılamadığı bilgisini vermiş.

Mühendislerin ifadesinde “Komisyon yetkilileri, VW için önem arz eden motorun, zaman ve öngörülen maliyet sınırlarını aşmaması için, program yardımıyla emisyon değerlerinin düşürülmesine karar verildiği” açıklaması yer alıyor.

Volkswagen sahte yazılımla emisyon değerleri düşürülen 11 milyon araç satarken, bu rakamın 2.8 milyonunun Almanya’da olduğu belirtildi. Alman otomobil devinin 18 milyar dolar gibi rekor bir cezaya çarptırılması gündemde.