Alman malı 3D tarayıcı özellikleri ile büyülüyor!

Alman mühendisler kızıl ötesi ışınlar kullanan 3 boyutlu tarayıcı geliştirdi. Bu cihaz 3 boyutlu tarayıcı sektörüne yeni bir soluk kazandıracak.

Alman malı 3D tarayıcı özellikleri ile büyülüyor!

Alman araştırma enstitüsü Fraunhofer, nesneleri ve insanları daha ayrıntılı olarak yakalamak için kızıl ötesi ışınlar kullanan ve saniyede 36'ya kadar üç boyutlu görüntü yakalayan yeni 3D tarayıcıyı tanıttı.

Diğer birçok 3D tarayıcı gibi standart lazer kullanmak yerine, Fraunhofer'ın aygıtı Microsoft'un Kinect cihazı gibi daha çok işlev görüyor ve tarama ne olursa olsun görünmez bir yakın kızılötesi desen yansıtıyor.

Özel olarak geliştirilen yakın kızılötesi projektör, farklı desenler arasında hızlı bir şekilde dönüşüm sağlıyor. Bu ölçüm noktası noktaları bir çift yakın kızılötesi kameraya geri dönüyor. Yazılım sonra milisaniye cinsinden veriden üç boyutlu bir görüntü oluşturuyor.

Her bir görüntünün 1.000 x 1.000 piksel çözünürlüğü bulunurken, renkli bir kameradan alınan çekimler birleştirilerek modellere bir renk ekleniyor. Saniyede 3D şablonun 36'sını yakalayan cihaz; taramanın hız ve görüntü kalitesi arasında iyi bir denge kurup modelleme işlemine geçiyor.

1493804515_1492510583348rn05-2017-iof-infrared3dscanner.jpg

Fraunhofer, kızılötesi 3D tarayıcının; robotlar için daha iyi görme sistemleri geliştirmesi, rehabilitasyon hastalarının egzersizlerini doğru bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı olarak veya güvenlik izleme için çok alanlı uygulamaları olabileceğini söylüyor.

Şirket henüz fiyat hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Ancak cihazın prototipi önümüzdeki hafta Stuttgart Kontrol Fuarı'nda sergilenecek.