AM4 platformlu 7. Nesil AMD A-Serisi masaüstü işlemcili ilk sistemlerin sevkiyatına başlandı

AMD 7. Nesil A-Serisi masaüstü işlemcileriyle güçlendirilen ilk sistemlerin sevkiyatına başlandı.

AM4 platformlu 7. Nesil AMD A-Serisi masaüstü işlemcili ilk sistemlerin sevkiyatına başlandı

AMD DDR 4 ve gelecek nesil I/O teknolojilerini destekleyen AMD AM4 platformlu 7. Nesil AMD A-Serisi masaüstü işlemcili ilk sistemlerin sevkiyatına başladığını duyurdu. İlk tasarımların HP ve Lenovo tarafından üretildiği bilgisayarlar hızlı işlem, akıcı e-Spor, zenginleştirilmiş HD ve UHD video akış yeteneklerini sunarken AMD masaüstü bir sistemin şimdiye dek en sunduğu en yüksek bellek bant aralığına sahip.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AMD İstemci Bilgi İşlem’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kevin Lansing: “HP ve Lenovo’nun yeni tasarımları AMD açısından iki büyük önem teşkil ediyor. Birincisi, 7. Nesil A-Serisi masaüstü işlemcileri, günümüz tüketicileri tarafından talep edilen üretkenlik performansını, video akış ve eSpor oyun deneyimini sunabiliyor. İkinci olarak ise bu sistemler yeni ana kart ekosistemimiz olan AM4 platformumuzun da yakın gelecekte pazara sunulacak yüksek performanslı “Zen” çekirdekleri ile güçlendirilmiş “Summit Ridge” masaüstü işlemcilerimize ne denli hazır olduğunu kanıtlıyor” diye konuştu.

4 adede kadar “Excavator” işlemci çekirdeği içeren 7. Nesil AMD A-Serisi işlemcileri tarafından güç verilen sistemler üretkenlikleri ve enerji verimlilikleri açısından dikkat çekiyor. 65W ve 35W iki model olarak pazara sunulacak işlemciler bu sayede esnek, geniş bir yelpazede form faktörlerinde kullanılabilecek.

Geçmiş nesil işlemcilerin 95W’da sunduğu performansı 65W güç zarfında sunabilen işlemciler Intel Core i5 6500 ile aynı üretkenliğe ve %99 daha fazla grafik performansına kadar çıkabiliyor. Zenginleştirilmiş grafik kabiliyetleri sunan 7. Nesil A-Serisi 4K UHD videoları oynatabilirken popüler H.264 ve yeni H.265 formatlarını4 da destekliyor ve AMD Radeon Graphics Core Next özelliği sayesinde Microsoft DirectX 12 ile de tam bir uyum sergiliyorlar.

AMD yeni AM4 soketi, 7. Nesil AMD A-Serisi işlemciler ve yakın gelecekte pazara sunulacak olan yüksek performanslı “Summit Ridge” işlemcileri arasında uyumluluk sağlayabilen yeni bir birleşik sokettir. AM4 platformları DDR4 bellek ve PCIe Gen 3, USB 3.1 Gen 2, NVMe ve Sata Express’ içeren nesil I/O’ları destekler.