Amazon'dan Google Chromecast'e rakip: Fire TV Stick

Fire TV Stick güçlü donanımıyla dikkat çekiyor.

Amazon'dan Google Chromecast'e rakip: Fire TV Stick

Tatil dönemi yaklaşırken Amazon yeni bir medya oynatıcısıyla bir kez daha kullanıcıların karşısına çıktı. Google Chromecast’e benzer boyut ve tasarım özelliklerine sahip olan Fire TV Stick, donanım özellikleri itibariyle Chromecast’in tahtını sallayacağa benziyor.

USB bellek boyutundaki yeni cihaz HDMI bağlantı üzerinden televizyona bağlanıyor. ABD'de hizmet veren ESPN, YouTube, Hulu Plus, Pandora ve Prime Instant Video gibi servislere destek veren Fire TV Stick aynı zamanda uyumlu uygulamaları çalıştırarak oyun keyfini daha büyük ekranlara yansıtabiliyor. Aygıt ayrıca Miracast teknolojisi sayesinde Amazon Kindle telefon ve tabletlerdeki içerikleri TV’ye aktarabiliyor.

1414449312_amazonfiretvstick1.jpg

Fire TV Stick'in donanım özellikleri Chromecast’in bir hayli ilerisinde. 4 kat daha fazla bellek ve 2 kat daha fazla RAM’e sahip Fire TV Stick bu sayede daha hızlı bir kullanım deneyimi sunuyor. Cihazda çift çekirdekli işlemci, 8GB depolama ve 1GB RAM yer alıyor.

Fire TV Stick ilk iki güne özel 19 dolardan satışa sunuldu. Kampanya sonrası fiyat 39 dolara (uzaktan kumanda dahil) yükselecek. Chromecast 35 dolar fiyatıyla Amazon.com’un elektronik bölümünde uzun süre en çok satan ürün olmayı başardı. Bu başarı görünüşe bakılırsa Amazon’u benzer bir ürün oluşturmaya itmiş.