AMD 2015'te büyük oynayacak!

AMD Mobil “Carrizo” APU Ailesi Performans ve Enerji Verimliliğinde Eşik Atlatıyor

AMD 2015'te büyük oynayacak!

Yeni mobil APU ailesi ile ilgili açıklamada bulunan AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İşlem ve Grafik İş Birimi Genel Müdürü John Bryne konuyla ilgili : “Müşterilerimize benzersiz ürünler sunmak için halihazırdaki fikri mülkiyetimizin üzerine yenilikçi çözümler eklemeye devam ediyoruz. 2020 yılına kadar APU enerji verimliliğini 25 katına kadar iyileştirme hedefimiz ile desteklenen AMD’nin grafik ve işlem performansına yönelik tutkulu çalışmalarımızı, sektördeki en yeni standartlar ve inovasyonla 2015 AMD Mobil APU ailesini tasarlamak üzere birleştirdik. Yeni APU’larımızın getireceği deneyimler hakkında çok heyecanlıyız ve bu konu hakkında gelecek senenin ilk yarısında, kullanıcılarımız ile daha fazla bilgi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

Amiral gemisi “Carrizo” işlemcisi, “Excavator” kod adlı yeni x86 CPU çekirdeğini yeni nesil AMD Radeon™ grafikleri ile dünyanın ilk Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) 1.0 uyumlu SoC ile entegre ediyor olacak. “Carrizo-L” SoC ise ana akım konfigürasyona yönelik olarak “Puma+” kod adlı CPU ile AMD Radeon R-Serisi GCN GPU’larını entegre edecek. Buna ek olarak güvenlik beklentisi taşıyan ticari müşteriler ve tüketiciler için “Carrizo” ve “Carrizo-L” APUlarına ARM TrustZone destekleyen AMD Güvenlik İşlemcisi entegre edilecek.“Carrizo”, “Carrizo-L” için tek paket altyapısı kullanan 2015 AMD Mobil APU ailesi bu sayede geniş yelpazede ticari ve tüketici mobil sistemler için ortak tasarımları sadeleştirmeyi hedefliyor.

“Carrizo” ve “Carrizo-L” APUların 2015’in ilk yarısında, 2015 AMD Mobil APU ailesi temelli dizüstü bilgisayar ve all-in-one sistemlerin ise 2015’in ortasında pazara sunulması bekleniyor.