AMD 7. Nesil A-Serisi işlemcilerine hayran kalacaksınız

Yeni AMD 7. Nesil A-Serisi işlemcileri daha yüksek performans ve üzün pil ömrü sağlıyor.

AMD 7. Nesil A-Serisi işlemcilerine hayran kalacaksınız

AMD, Taipei’de gerçekleştirilen Computex 2016 etkinliğinde düzenlediği basın toplantısında güçlü üretkenlik ve eğlence performansını en yüksek seviye taşınabilirlik ile sunmak üzere tasarlanan yeni nesil işlemcilerini duyurdu. Kod adları “Bristol Ridge” ve “Stoney Ridge” olan 7. Nesil AMD FX Serisi, A-Serisi ve E-Serisi Hızlandırılmış İşlem Birimleri (APU) bir önceki nesile kıyasla oyun, video işleme ve dosya sıkıştırma performansında çift haneli artış sağlayan iyileştirmeler içeriyor.

DirectX 12, AMD FreeSync ile AMD Dual Graphics teknolojileri ile tüketiciler oyun deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyabilecekler. Yeni APU’lar Ultra HD 4K video çözünürlük desteği sağlarken FreeSync sayesinde akıcı ve bozulma olmadan eSpor’lar için uygun oyun performansı sunuyor. Windows 10 ile tam uyumluluk sağlayan işlemciler bu yılın sonuna doğru beklenen Microsoft Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi’ni de destekleyecek.

7. Nesil AMD A-Serisi İşlemcileri, 4 çekirdeği ve tüm gün batarya ömrü sağlayan üstün enerji verimliliği ile kullanıcıların daha hızlı çalışabilmelerine ve daha uzun süre oyun oynamalarına fırsat tanıyor. 7. Nesil AMD A-Serisi işlemci ailesi mobil için optimize edilmiş yüksek işlem performanslı “Excavator” x86 CPU çekirdekleri ve akıcı eSpor oyun deneyimi ve geliştirilmiş HD stream özellikleri için Radeon grafik yongaları (bazı modellerde Radeon R7) içeriyor.

"Bristol Ridge" ürün ailesi AMD FX, A12 ve A10 işlemcilerinin 35 ve 14 watt’lık sürümlerinden oluşurken "Stoney Ridge" ürün ailesi 15 watt’lık A9, A6 ve E2 konfigürasyonlarını kapsıyor.

7. Nesil AMD A-Serisi İşlemcileri akıcı çoklu görev, hızlı başlangıç süresi ve yumuşak video akışı özelliklerini üstün güç verimliliği ile beraber sunuyor. AMD 7. Nesil AMD FX işlemcisi, Intel Core i7 ile kıyaslandığında %53’e kadar daha fazla grafik ve %51’e kadar daha fazla işlem performansı vaat ediyor. Geliştirilmiş enerji verimliliği ile 7. Nesil AMD FX 9800P işlemcisinin bir önceki nesil AMD FX-8800P APU’suna göre üretkenlik içeren iş yüklerinde %12’ye kadar daha az enerji harcıyor.

AMD, giriş seviyesi bilgisayar pazarında daha fazla performansa ihtiyacı olduğunu belirledi ve “Stoney Ridge” 7. Nesil A-Serisi işlemciler ile de tam da bu eksikliği giderme yönünde bir adım attı. AMD yıllık satışı gerçekleştirilen toplam bilgisayarların %26’sını oluşturan bu pazara uygun A9, A6 ve E2 işlemcileri ile yüksek performanslı “Excavator” çekirdeklerini, üst seviye video oynatım ve işlem performansını bir arada sunuyor. Bu sayede kullanıcılar daha fazla içerik üretip, daha karmaşık görevleri yönetebilir ve daha sarmalayan video deneyimleri yaşayabilirler. Güçlendirilmiş GCN çekirdekleri, verimli grafik performansını nefes kesici bir resim kalitesi ile birlikte sunuyor. “Excavator” çekirdekler sayesinde yeni işlemciler bir önceki nesile göre %50 daha fazla CPU çekirdek performansı sağlıyor. Yeni AMD A9 APU rakip ürünler ile kıyaslamalarda da yüksek performans sonuçları elde ediyor. AMD A9 APU Intel Pentium-4405U’a kıyasla %27 daha fazla grafik performansı sağlarken Intel i3-6100U ile başa baş bir yarış içerisinde.

5 Nisan 2016’da açıklandığı gibi AMD yeni dizüstü bilgisayar tasarımlarını desteklemek üzere yeni işlemcilerin tedarikini hızlandırdı. 7. Nesil AMD A-Serisi işlemciler Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo gibi bilgisayar üreticilerinin daha zengin konfigürasyonlara sahip yüksek performanslı sistemler üretmelerine fırsat verecek.