AMD paylaştığı yeni bir görsel ile kafaları karıştırdı

AMD yeni bir ekran kartı hazırlığı içinde

AMD paylaştığı yeni bir görsel ile kafaları karıştırdı

Nvidia'nın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Titan Z performans anlamında "en iyiyi" isteyenlerin şimdilik tek tercihiydi. Titan Z ile ilgili yaptığımız haberi okumadıysanız kartın teknik özelliklerini ve diğer tüm detaylarını okuaybilirsiniz.  Bu kartın en önemli özelliği ise 4K çözünürlüğünde 30 FPS değerinde oyun oynamaya elverişli olmasıydı. Peki bu kartın muadilinden AMD tarafında var mıydı?

AMD tarafında Titan Z'ye karşılık gelecek bir kart şu anda bulunmuyor ama AMD'nin dün paylaştığı görsele göre çok yakında 290 X2 bir kart geliyor. Bu kartın Haiti GPU'sunun 2 tanesini taşıyacağı ise kesin olan bir gerçek. Diğer değerler ve Mantle desteği konusunda ise bir bilgi bulunmazken gelen haberlere göre AMD çok yakında bu performans canavarı kartı bizlere sunacak. 

1396274634_amd-290x2.jpg

Daha düşük saat hızları, arttırılmış bellek ile gelecek olan kartın TDP değerleri ise oldukça merak konusu. Nvidia Titan Z'nin güç çekme konusunda herhangi bir bilgi ortaya sunmadı ama 5XX serisi kartlarda yaşadıkları termal sorunlara asla geri dönmeyeceklerini söyleyebiliriz. AMD'nin sunacağı yeni Radeon 290 X2 kartının Titan Z'nin yarı fiyatına olacağını tahmin ediyoruz. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.