AMD, ROCm’in yeni sürümünü duyurdu

AMD, Radeon Open Compute Platform’un (ROCm) yeni sürümünü duyurdu. ROCm'in yeni sürümü; yeni Radeon GPU donanımı için desteğin yanında bir takım özellikler de sunuyor.

AMD, ROCm’in yeni sürümünü duyurdu

AMD, SC16 konferansında Radeon Open Compute Platform’un (ROCm) yeni sürümünü duyurdu. Yüksek performans ve enerji verimliliği sunan heterojen bilgi işlem sistemlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için tasarlanan bu yeni sürüm, yeni Radeon GPU donanımı için destek, yeni matematik kütüphaneleri ve modern programlama dilleri için zengin bir temel içeriyor.

AMD aynı zamanda gelecek ROCm sürümlerinde sunulması planlanan OpenCL ve AMD’nin “Zen” temelli işlemcileri, Cavium ThunderX işlemcileri ve IBM Power 8 işlemcilerini de içeren geniş yelpazede işlemci desteğini de duyurdu.

ROCm’in en çok özellikli açık kaynaklı GPU bilgi işlem platformu olma konumunu güçlendiren bazı gelişmeler

ROCm artık bütün Polaris mimarisi temelli grafik ürünlerine (Radeon RX 460, 470 ve 480 grafik kartları ve Radeon Pro WX 7100, 5100 ve 4100 GPU) destek sağlıyor. Polaris mimarisi özellikle düşük seviye programlama ile geliştiricilerin donanımdan en fazla verimi alması için tasarlandı.

ROCm artık Docker kapsaması desteği sunuyor, bu sayede kullanıcılar ROCm etkin Linux sunucu ortamlarında uygulamaların dağıtımını sadeleştirebiliyor. ROCm ayrıca sanallaştırılmış çözümlerde donanımla hızlandırılmış GPU bilgi işlemin faydalarından yararlanabilmek için KVM düzgeçişi ile GPU Donanım Sanallaştırma desteği sağlar.

HCC C++17 “Paralel Standart Şablon Kütüphanesi” desteği sunan, CPU ve GPU için tekil kaynaklı ISO C++11/14 derleyicisidir. Paket kurucu ve açıcı desteği barındıran LLVM temelli GCN ISA kod üretimini içeren zengin bir derleyici altyapısı üzerinde inşa edilmiştir.

HIP, geliştiricilerin CUDA uygulamalarını, HIP kernel dilini ve işleyiş süresi API’ına dönüşümü otomatikleştiren HIPIFY kullanarak ROCm’e aktarmalarına imkan tanır. HIPIFY NVIDIA’nın CUDA Derleyicisi veya HCC aracılığı ile herhangi bir GPU üzerince çalışabilecek bağlanabilir uygulamalar yaratır.

ROCm BLAS, FFT ve N boyutlu tensör daralmalarını destekleyen yeni gelişmiş matematik hızlandırma kütüphanelerini duyurdu.

ROCm’in bu yeni sürümüne ek olarak AMD ayrıca ROCm ekosistemini büyütmek için genişletilmiş sunucu işlemci desteği ve planlanan OpenCL desteğini de duyurdu. Müşterilerin hiper ölçek ve HPC ihtiyaçlarını karşılamak adına, gelecek ROCm sürümlerinin AMD “Zen” tabanlı x86 CPU’ları, Cavium ThunderX işlemcilerinden başlayarak ARM AArch 64 CPU mimarisi ve IBM Power 8 CPU’larına da destek sunması bekleniyor.

OpenCL, metale doğrudan erişimi sayesinde GPU’nun daha geniş düşük seviye kontrolüne izin veren ROCm işleyiş süresi ve derleyici temeli üzerinde geliştiriliyor.

Radeon Open Compute’un yeni sürümüne ulaşabilirsiniz.

SC16 kapsamında AMD tarafından gerçekleştirilecek demolar

Supermicro sunucuları üzerinde Makine Öğrenme Kodu çalıştıran ROCm Technology Cluster

HIP Bağlama aracı ile CUDA uygulaması Caffe’yi bağlama

AMD FirePro S9300 X2 & Radeon R9 Nano grafik yongaları ile HPC için ışın izleme ve VR görselleştirme

Çoklu GPU ve platform hedefleyen OpenMP 4.5 Birlikte işlerliği

AMD FirePro™ S9170 Suncu GPU’su barındıran IBM Power8 sunucu ROCm demosu

ROCm çalıştıran Radeon RX 460 barındıran Penguin Computing Tundra Extreme ARMv8 ThunderX temelli sunucu

ROCm üzerinde Headless OpenGL/EGL Interop OpenCL ile yerinde render