AMD Sunucular için Dünyanın En Güçlü Grafik Kartı FirePro s9150 tanıttı

Yüksek İşlem Performansı (HPC) için tasarlanmış en güçlü Grafik İşlem Ünitesi olan sunucu grafik kartı AMD FirePro™ S9150’yi pazara sundu. Performansı yükseltmek üzere tasarlanmış ilk AMD mimarisi olan AMD Graphics Core Next (GCN)’i temel alan AMD FirePro

AMD Sunucular için Dünyanın En Güçlü Grafik Kartı FirePro s9150 tanıttı
Yüksek İşlem Performansı (HPC) için tasarlanmış en güçlü Grafik İşlem Ünitesi olan sunucu grafik kartı AMD FirePro™ S9150’yi pazara sundu. Performansı yükseltmek üzere tasarlanmış ilk AMD mimarisi olan AMD Graphics Core Next (GCN)’i temel alan AMD FirePro S9150 sunucu grafik kartı, artırılmış çift duyarlılığı destekleyen ve 2.0 TFLOPS çift duyarlılık engelini aşan ilk sunucu grafik kartı olarak dikkat çekiyor. Rakiplerine kıyasla yüzde 33 oranında daha fazla 16 GB GDDR5 belleği ve 235 watt azami güç tüketimi ile AMD FirePro S9150 sunucu grafik kartı, “süper bilgisayarlara” yüksek işlem kabiliyeti sağlarken, kullanılabilir güç kaynağını da maksimize ediyor.
1408109265_buxgkniiaae9mfm500.png

“Yüksek bir performans için, günümüz süper bilgisayarlarında kullanılan grafik işlem ünitesi (GPU), merkezi işlem birimi (CPU) ve eş-işlemci kombinasyonlarının kapasitesi giderek artıyor ve bu kombinasyonların birçoğu, güç kaynağı ve su kullanımını azaltan bir çevresel sorumluluk bilinciyle uygulanıyor” diyen AMD Profesyonel Grafik Kartları Kıdemli Direktörü ve Genel Müdürü David Cummings, “Büyük ölçekli çoklu GPU desteği ile eşsiz hesap performansı sağlamak üzere tasarlanan AMD FirePro S9150, süper bilgisayar dünyasında yeni bir devir başlatıyor. Bellek konfigürasyonu, hesaplama kabiliyeti ve watt başına sunduğu performans ile kendi sınıfında eşsiz olan bu Grafik İşlem Ünitesi (GPU) , performans ve enerji verimliliğinde süper bilgisayarları bir sonraki seviyeye taşıyor” diye ekliyor.

1408109284_0d63c4da-1ff5-47d4-a7f0-0f7e25b02192.jpg

AMD FirePro S9150 sunucu grafik kartı, yazılım geliştiricilerin hesap performansından daha çok yararlanmasını sağlayan güçlü bir yazılım ekosistemi tarafından destekleniyor. Halihazırda OpenCL desteği sunan AMD, yılsonunda kullanıma girmesi beklenen OpenCL 2.0’ı da destekleyecek. AMD ayrıca, FirePro S9150 ve diğer FirePro grafik kartlarının OpenMP 4.0’ı desteklemesi için Pathscale ile gerçekleştireceği iş ortaklığını da açıkladı.