AMD ve Creative Assembly gururla sunar: "Alien: Isolation"

4K UltraHD, AMD Eyefinity teknolojisi ve geliştirilmiş DirectX®11 destekli görüntü efektleri sayesinde korku dünyası da sonunda mükemmel grafik kalitesine kavuşuyor.

AMD ve Creative Assembly gururla sunar: "Alien: Isolation"
Oyun oynamak kimileri tarafından "çocukça" bulunsa da son dönemde çıkan oyunların pekte çocuklar için olmadığını görmekteyiz. Yoğun bir iş gününden sonra ya da çocuklar uyuduktan sonra kafa dağıtmak amacıyla birçok kişinin oyun oynadığına şahit olmaktayız. Bende bu kişiler arasında yerimi almaktayımve oğlumu uyuttuktan sonra eşiminde izniyle Play Station'ın karşısına oturuyorum. 
Zaman zaman sizlere farklı türlerde oyunlar tanıtıyoruz. Bu gün ise AMD ve Creative Assembly birlikte Sega sütüdyolarında geliştirdikleri yeni nesil korku oyunu "Alien: Isolation" tanıtmak istiyoruz. 
 
Sürekli olarak korku ve ölüm tehlikesinin yaşandığı bir ortamda hayatta kalabilmek üzerine kurulan “Alien: Isolation” ile oyuncular, korkunun gerçek anlamını keşfedecekler. 1997 yılında çekilen son “Alien” filminde yaşanan olayların üzerinden 15 yıl geçmesiyle başlayan oyunda, Ellen Ripley’in kızı Amanda, annesinin kaybolmasının arkasındaki gerçeği bulmak adına zorlu bir yaşam mücadelesine giriyor. Oyuncular, bir tarafta panik ve umutsuzluğun, öbür tarafta ise nerede ne yapacağı belli olmayan acımasız “Alien”ın kol gezdiği bu dünyada, Amanda olarak amansız bir mücadeleye atılıyoruz. Yeterli güç ve malzemeden yoksunken, sadece görevi tamamlamak adına değil, hayatta kalabilmek için yeni kaynaklar aramak ve bunun için zekalarını kullanıp doğaçlama çözümler üretmek zorunda kalıyoruz.

“Alien: Isolation, oyuncuları dehşetle dolu ürkütücü dünyaya sokan bir oyun” diyen Creative Assembly Baş Programcısı Clive Gratton, “Oyunu ‘hissedebilmek’ için görsellik öyle büyük bir rol oynuyor ki bu konuda vizyonumuzu tam anlamıyla gösterebilecek kapasitede özel bir oyun motoru tasarlamak için çok çalıştık. AMD, izdüşüm güçlendirici gölgeleme, hesap temelli parçaçık tasarımı, HDAO ve DirectX mozaik döşemesi gibi pek çok efekt teknolojileri ile bu oyun motorunu bilgisayarlara uygun olarak tasarlamamız konusunda bize büyük katkı sağladı. AMD Eyefinity ve Crossfire teknolojileri gibi oyunculara bilgisayar gerçekçiliğini deneyimleten ‘immersion’ ve performans destekli sistemler sayesinde PC deneyimi her zamankinden çok daha keyifli” diye ekledi.

Bu zengin grafik kalitesini ve “Alien: Isolation”ın ürkütücü dünyasını keşfetmek isteyen oyunseverler, 2 Eylül’den itibaren Never Settle: Space Edition promosyonu yapan oyun mağazalarından AMD Radeon™ R9 Serisi bir grafik kartı alarak oyunun bir kopyasına da sahip olabilirler. İşte "Alien: Isolation"ın oynanış videosu.