OnePlus 5, testlerde hile yaparken yakalandı (Güncelleme)

Amiral gemisi katili olduğu iddia edilen OnePlus 5, benchmark testlerinde nasıl hile yapıyor?

OnePlus 5, testlerde hile yaparken yakalandı (Güncelleme)

OnePlus, yeni OnePlus 5 ile eski hilelerinden bazılarına geri döndü. Çünkü XDA Geliştiricileri, benchmark testleri sırasında telefonu biraz 'doping' ile yakaladı. OnePlus 5 inceleme birimi tarafından yayınlanan raporlara göre, Snapdragon 835 işlemcinin testler sırasında performansını en üst düzeye çıkarmak için bir mekanizma kullanılıyor. Akıllı telefon normal günlük kullanımda aynı performans seviyesini koruyamayacağı için bu bir problem. Bu nedenle kullanıcılar teorik zirve gücü tarafından yanlış yönlendiriliyor.

Söz konusu mekanizma Snapdragon 835'in sekiz çekirdekli CPU düzenlemesindeki dört çekirdeği, sürekli yüke uygun olarak gerçekleşen gerekli hız sınırlaması olmaksızın, maksimum 1.9GHz frekansında sabit tutuyor. XDA araştırmasında, bu mekanizmanın devre dışı bırakıldığında, söz konusu çekirdeklerin maksimum 1.9GHz frekansında yalnızca % 24.4'lük bir sürede çalıştığını keşfetti. Yeniden etkinleştirildiğinde, çekirdeğin zamanının % 95'inin 1.9GHz'ye ulaşması çok büyük bir fark.

 1498027364_better-hardware-faster-storage.jpg

Bu hile sayesinde Oneplus 5, testlerde en yüksek puanı alacak ve kullanıcıların telefonu alması için daha cazip hale gelecek. Her ne kadar hızlı ve güçlü bir telefon olsa da, gerçek kullanımda bu olağan üstü yüksek performansı sergilemeyecek.

Güncelleme: OnePlus CEO ve kurucu ortağı Carl Pei, OnePlus 5’in testlerde hile yaptığı iddialarına yanıt verdi.  Açıklamada özetle, OnePlus 5’in benchmark testlerini 3D oyunlar gibi yoğun uygulamalar gibi gördüğünü ve bu nedenle testlerde farklı çalıştığını söyledi.