Android 5.1.1 kamera hatası ve bellek sızıntısı sorununu çözdü!

Android 5.1.1'in Nexus 7 ve Nexus 10'daki bellek sızıntısı ve kamera sorununu giderdiği bildirildi.

Android 5.1.1 kamera hatası ve bellek sızıntısı sorununu çözdü!

Google, Android işletim sisteminin sürümlerini belli aralıklarla Nexus cihazlarına sunarak onları güncel tutmaya çalışıyor. Şirket bu bağlamda Android 5.0 ve sonraki güncellemelerle gelen hataları düzeltmek için geçtiğimiz gün Android 5.1.1 sürümünü yayınladı. Peki Android 5.1.1 güncellemesi Nexus cihazlardaki sorunları çözdü mü?

Bildiğiniz gibi Android 5.0, dalvik sanal makinesinin yerini alan ART'deki adaptasyondan kaynaklandığı söylenen cihazların istikrarsız çalışması, arka plandan kaldırılan uygulamaların kapatıldığı halde son uygulama ekranında görünmesi, uygulamalardan atma ve yeniden başlatma, bellek sızıntısı ve zaman zaman kamera sorunları kullanıcıyı uzun süre bu sorunlarla başbaşa bırakmıştı. Bazı sorunlar Android 5.0.1, 5.0.2 ve 5.1.0 ile ortadan kaldırıldı ancak, bellek sızıntısı ve kamera sorunu halen devam ediyordu. 

1430598860_img20150502233324.jpg

Google sonunda bu sorunları gidermek için Android 5.1.1 sürümünü Nexus 10 ve Nexus 7(2012-2013)Wi-Fi modelleri için kullanıma sundu. Android 5.1.1'de yapılan değişiklikler gelen bilgilere göre yaşanan sorunları çözmüş. Güncellemede yapılan değişiklikler kısaca şöyle:

●"Kamera durduruldu" sorununun ortadan kaldırılması
●Kernel güncellemesi
●Olası bellek sızıntılarının giderilmesi
●Nexus telefonlarda çağrı bitirme düğmesinin çağrı bitmeden kaybolması sorunu
●SIM kart düzenlemeleri
●Kulaklıklar bağlı olduğunda harici hoparlörden gelen ses sorununun düzeltilmesi

Google'ın Nexus 10 sahipleri için "OTA" yoluyla güncellemeyi sundu. Nexus 7 içinse fabrika imajları resmi geliştirici sayfasında indirilebilir durumda. Google'ın diğer geri kalan Nexus cihazları için Android 5.1.1 güncellemesini önümüzdeki günlerde yayınlaması bekleniyor. Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte bu sorunların çözülüp çözülmediğini Nexus 5 kullanıcısı olarak sizlere ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışacağım.