Android 6.0 M ile 3 yıl boyunca güncelleme desteği mi geliyor?

Google'ın Android M ile Nexus cihazlar için 3 yıl güncelleme teminatı sağlayacağı söyleniyor.

Android 6.0 M ile 3 yıl boyunca güncelleme desteği mi geliyor?

Google sadece birkaç gün sonra I / O 2015 konferansında Android 5.0 Lollipop'un halefi olacak Android M için sahne alacak. Şirketin Birçok değişiklik getirmesi beklenen Android M ile Nexus cihazlar için güncelleme garantisinde değişikliğe gideceği iddia ediliyor.

Söz konusu iddiaya göre Google 28-29 Mayıs'ta düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı ve önümüzdeki aylarda Nexus cihazlar için kullanıma sunulacak olan Android M için güncelleme desteği zamanını uzatacak. Tüm Nexus cihazlar için geçerli olan iki yıllık güncelleme desteği yeni sürümün cihazlara yayınlanmasından itibaren üç yıl boyunca güvenlik yamaları veya hata giderme sürümleride dahil olmak üzere güncellemeler sunulacak. Ayrıca Google Store üzerinden satılan cihazlar satın alma tarihinden itibaren 18 ay olan güncelleme desteği 3 yıl boyunca her durumda güvence altına alınacak.

1432502655_img20150525002033.jpg

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu kuralın şuan piyasada bulanan tüm Nexus için de geçerli olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Bu noktada Nexus 4, Nexus 10, Nexus 7 2012 ve Nexus 7 2013 Android M güncellemesinden mahrum kalabilir. Öte yandan Nexus 5, Nexus 6 ve Nexus 9 için durum farklı görünüyor ve bu cihazların yeni sürümü alacağı ve 3 yıllık süreye dahil edileceği söyleniyor. Tabii bu iddiaların ve söylemlerin kesin bilgiler içermediğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Bu hamle kesinlikle Android güncellemeleri konusunda kafa karışıklığı yaşayan kullanıcılar için önemli bir gelişme. Bu gelişme (Tabii hayata geçerse) Nexus cihazları satın almak isteyen müşterilerin kararlarını vermede netlik kazandıracak.