Android 6.0 Marshmallow, kamera, flash ve GPS'in tükettiği batarya miktarını gösteriyor!

Android Marshmallow'da artık kameranın ve flash'ınızın ne kadar batarya tükettiğini öğrenebilirsiniz.

Android 6.0 Marshmallow, kamera, flash ve GPS'in tükettiği batarya miktarını gösteriyor!

Android 6.0 Marshmallow güncellemesi Google tarafından Nexus cihazlar için yayınlanmasından bu yana yeni keşfedilen ve heyecan verici özellikler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bugün pil yönetiminde ortaya çıkan yeni bir özellik pil ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilir.

Bildiğiniz gibi Google, Android Marshmallow ile birlikte bir çok kullanıcının istediği özellikleri yeni sürümüne ekledi. Bu özellikler arasında uygulama izinlerinin yanında batarya optimizazyonu ve uygulamaların ne kadar batarya tükettiğine dair bilgiler yer alıyordu. Yeni keşfedilen özellik ile artık pil durumu ekranından kameranızın ve flaşın ne kadar batarya tükettiğini öğrenebilmeniz mümkün. Bunun yanında yeni özellik cihazınızda bulunan GPS'in hangi sıklıkla ne kadar pil harcadığını gösterebiliyor.

1444684758_img20151013001620.jpg

Pil tüketiminin alışılmadık bir miktarda sizin haberiniz olmadan kameraya erişen ve GPSflaş gibi özellikleri kullanan uygulamaları bulmanız için çok yararlı olabilir. Mesela mesajlaşma uygulaması Snapchat, pasif olarak görünsede belli aralıklarla çoğunlukla cihazınızın Kamera, lokasyon ve mikrofon özelliklerini kullanıyor. Bu durumda pil durumu ekranında kamera, flaş gibi özellikleri kullanan Snapchat gibi uygulamaların izinlerini devre dışı bırakmak pil tüketimini büyük miktarda önleyebilir.

Kullanıcıların pil kullanımı ve gizlilik üzerinde daha fazla kontrol sağlayan Android Marshmallow'da bakalım başka ne tür özellikler karşımıza çıkacak?