Android 6.0 Marshmallow uygulama izinleri cihazlarda sorun çıkarabilir!

Android 6.0 Marshmallow'daki uygulama izinlerinin bazı uygulamalarda sorunlar oluşturabileceği belirtiliyor.

Android 6.0 Marshmallow uygulama izinleri cihazlarda sorun çıkarabilir!

Android kullanıcılarının platform üzerinde en şikayetçi oldukları konulardan biri Google Play'den indirilen sıradan bir uygulamanın kişisel verilerde dahil cihazın kameramikrofon ve bellek gibi önemli bileşenleri hakkında izin istemesiydi. Google, Android 6.0 Marshmallow ile sunduğu yeni izin sistemi tüm yetkiyi kullanıcıya vermeyi amaçlıyor. Ancak bu durum şimdilerde oldukça kafa karıştırıcı bir hal almış durumda.

1444247441_img20151007224339.jpg

Google son sürümü ile uygulama izinleri konusunda daha sıkı bir denetim getiriyor. Ancak Android 6.0 Marshmallow'un uygulama izinleri noktasında bazı uygulamalar ile ilgili sorunlar yaratabileceği belirtiliyor. Mesela Google+ uygulamasının bellek okuma yetkisini kapattığınız zaman uygulama açıldığında otomatik olarak son yüklenen fotoğraflar görüntülenmeyebilir. Uygulamanın fotoğrafları göstermesi için uygulama ayarlarına giderek bellek okuma iznini aktif etmeniz gerekecek. Veya bir resim çekmek istediğinizde o uygulamadaki kamerayı etkinleştirmeniz gerekiyor. Tabii bu sadece Google+ ve kamera uygulamaları ile sınırlı değil.

Bu tür uyumsuzluklar yaşandığında Android 6.0 Marshmallow ile uygulamaların yakın entegrasyona ihtiyacı olacak demektir. Ayrıca(Google dahil) geliştiricilerde bu küçük uyumsuzlukları gidermek için ayrı bir mesai oluşturup çalışmak zorunda kalacaklar.