Android 6.0 Marshmallow'un gizli dosya yöneticisine nasıl ulaşılır?

Android 6.0 Marshmallow'da gizli dosya yöneticisi olduğunu biliyor muydunuz?

Android 6.0 Marshmallow'un gizli dosya yöneticisine nasıl ulaşılır?

Android 6.0 Marshmallow tarafından Android kullanıcılarına sunulan birçok yeni özellik mevcut. Android’in en son sürümü uygulama izinleri üzerinde daha iyi kontrol, geliştirilmiş güç yönetimi, parmak izi tarayıcıları ve USB Type-C konnektörü için yerel desteğin yanısıra, Google Now on Tap geliştirilmiş arama seçenekleri sunuyor.   Küçük yeni özelliklerden biri de, yerleşik dosya yöneticisi.                      

Evet, Android 6.0 içerisinde yerleşik bir doysa yöneticisi var ve güncellemeyi cihazınıza yaptıysanız bile bu özelliği fark etmemiş olabilirsiniz. Çünkü bu özellik uygulama çekmecesinde mevcut değil. Peki Android 6.0 ile gelen dosya yöneticisine nasıl erişebilirsiniz?

Dosya yöneticisine ulaşmak için yapmanız gerekenler:

1-      Ayarları açın

2-      Depolama ve USB gidin

3-      Aşağı kaydırın ve Explore (keşfedin) seçeneğine dokunun

Ve şimdi Android 6.0 dosya yöneticine bakıyor olmalısınız. Uygulama üçüncü taraf seçenekleri ile karşılaştırıldığında fazla gelişmemiş hissettirebilir. Çünkü, dosyaları yeniden adlandıramaz, dosyaları kesemez ve daha spesifik olmak gerekirse, yeni klasörler yapamazsınız. Ama bazı temel görevler için uygundur. Yönetici dosyaları kopyalayabilir, belirli bir sırayla sıralayabilir ve diğer uygulamalar yoluyla bunları paylaşabilirsiniz. Eğer adını bildiğiniz bir dosya arıyorsanız, arama fonksiyonu da mevcut.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda ekran görüntüsü ile bu ayara nasıl erişebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Ayarlara gidin

1444636901_01.jpg

Depolama ve USB seçeneğine dokunun

1444636939_02.jpg

Explore (keşfetme) seçeneğine dokunun

1444637116_03.jpg

Burada Marshmallow dosya yöneticisi var

1444637165_04.jpg