Android 6.0 Marsmallow'la kopyala yapıştır çeviri tarih oluyor!

Google Translate artık çevirileri tüm uygulamaların içinde yapacak!

Android 6.0 Marsmallow'la kopyala yapıştır çeviri tarih oluyor!

Google'ın Android 6.0 Marshmallow yeni sürümünü yayınlaması ile birlikte birçok yeni gizli özellik ortaya çıkmaya başladı. Bu özelliklerden biride Google Translate'in artık çevirileri uygulama içinde yapabilecek olması. Android 6.0 güncellemesinde yerleşik olan bu işlevsellikle 90'ın üzerinde dillerden birine herhangi bir metni çevirmek çok daha kolay olacak.

Google Translate'in zaten bir metni seçmek için herhangi bir uygulama içerisinden kopyalama işlevi bulunuyor. Ancak Google bunun yerine tüm uygulamalar içinde çeviri işlevselliği bütünleştirmek istiyor. Peki sistem nasıl çalışıyor?

1444215495_decodingtripadvisorptsmall.gif

Aşağıdaki ve yukarıdaki giflerde de görebileceğiniz gibi diyelim ki, WhatsApp'ınıza gelen yabancı kökenli bir kelimeyi veya cümleyi anlamadınız. Bunun Türkçe karşılığının ne olduğunu anlamanız için ayrıyeten metni kopyalayıp Google Translate uygulamasında çevirme yapmayacaksınız. Mevcut uygulamadaki kelimeyi veya mesajın tümünü seçip uygulamadan çıkmadan uygulama içinde çeviri yapabileceksiniz. Yani Google Translate herşeyi uygulama içinde yapacak.

1444215455_composing-whatsapp-small.gif

Tabii bu özelliği cihazınızın Android 6.0 Marshmallow'a güncellenmiş olması koşuluyla yapabileceksiniz.