Android 7.1 ile önbellek temizleme daha kolay

Android 7.1 Nougat geliştirici önizleme sürümü ile gelen Smart Storage özelliği sayesinde önbellek temizliği yapmak kolaylaşıyor. Smart Storage sayesinde cihazınızda hafıza açabilirsiniz.

Android 7.1 ile önbellek temizleme daha kolay

Google, Pixel modellerinde yer verdiği Android 7.1 Nougat sürümünü bugün diğer Nexus modellerine sunmuştu. Android 7.1 Nougat geliştirici önizleme sürümünde ortaya çıkan yeni özellik, hafıza sıkıntısı çekenleri çok mutlu edecek. Smart Storage adı verilen özellik sayesinde Android'de önbellek temizliği yapmak artık çok kolaylaşıyor.

Smart Storage sayesinde Ayarlar bölümünde yer alan Free Up seçeneği ile yüklü uygulamaları toplu veya tek tek seçerek önbelleklerini temizleyebiliyorsunuz.

Bildiğiniz gibi yüklediğiniz uygulamaları kullandıkça data indirdikleri için zaman içerisinde hafızada şişme yapar. Örneğin bir uygulama ilk yüklendiğinde 50 MB boyutunda iken sık kullanımda, uygulamanın kapladığı alan 400 MB'a kadar çıkabiliyor. Önbelleği temizleyerek uygulamanın daha önce önbelleğe almış olduğu dosyaları silmek hafızada yer açar. 

Önbellek temizliği için Google Play Store'da farklı uygulamalar yer alıyordu. Ancak bu özelliğin Android 7.1 ile sisteme yerleştirilmesi daha stabil çalışmasını sağlayacak. 

1476946818_nexus2ceestorage-728x428.jpg