Android ateş altında!

Android işletim sistemine yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. İşte Android cephesindeki son durum.

Android ateş altında!

ESET’in erken uyarı ve zararlı yazılım tespit sistemi ESET LiveGrid verilerine göre, akıllı telefonlar siber suçluların en gözde saldırı hedefi haline gelmeye başladı. Android işletim sistemine yönelik tüm zararlı yazılımların tespitinde yüzde 50 artış söz konusu.

PC'lerden mobil cihazlara geçiş yapan tüketiciler ve bu cihazlarda depolanan değerli veriler arttıkça, tabletler ve özellikle de akıllı telefonlar, siber saldırganlar için daha cazip hale geliyor.

Dosyaları şifreleyerek önce kullanılamaz hale getiren sonra fidye talep eden "CryptoLocker“ yazarları da son bir yılda boş durmadı ve masaüstü zararlı yazılımlarda kullanılan pek çok tekniği Android platformuna uyarladı. Siber suçlular bu platforma yönelik karmaşık ve özgün teknikler geliştirirken, kodlarını da uygulamaların derinlerine gömerek dikkat çekmemeye odaklandılar.

1487658364_android-virus.jpg

ESET, Android sistemleri hedefleyen zararlı yazılımların 2015 yılında Doğu Avrupa’dan Amerika’lı kullanıcılara doğru kaydığını tespit etmişti. Fakat 2016’da pek çok saldırı dalgasının Asya ülkelerine yöneldiğini görüldüğünden Android’e yönelik tehditler küresel bir tehdit haline geldi.