Android cephesinde şok ayrılık!

Android'in tanıdık simalarından Hugo Barra artık Google'da çalışmayacak.

Android cephesinde şok ayrılık!

Halihazırda mobil dünyasının bir numaralı işletim sistemi olan Android tarafında son aylarda iki önemli ayrılık gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda Android takımının lideri ve işletim sisteminin babası olarak  nitelendirilen Andy Rubin görevinden ayrılarak birçok kesimi şaşırtmıştı. Şimdilerde ise Android’in yine tanıdık simalarından ve son olarak Android 4.3 ve Yeni Nexus 7 lansmanında ürün tanıtımlarını gerçekleştiren Hugo Barra, Android’teki görevinden istifa etti.

Android ürün müdürü görevini başarı ile yürüten Barra’nın neden ayrıldığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak söz konusu gelişme Google tarafından doğrulandı. Barra’nın da ayrılması yine Android ekosistemi ile yakından ilgilenenler arasında şaşkınlık yaratmadı değil. Üstelik Barra’nın yeni adresi Çin’in önde gelen mobil cihaz üreticilerinden Xiaomi olacak.

1377754751_la-fi-tn-google-confirms-new-nexus-7-20130724-001.jpg

Xiaomi halihazırda Çin’de rekor satışlar gerçekleştiren ve sunduğu üst sınıf telefonların yanı sıra özelleştirilebilirlik noktasında kullanıcıların büyük beğenisini kazanan MIUI kullanıcı arayüzü ile dikkat çeken bir firma. Hugo Barra bundan sonraki süreçte Çin’in yükselen değerlerinden bir olan Xiaomi firmasında görev alacak ve Çinli üreticinin uluslararası arenada tanınabilirliği için katkı sunmaya çalışacak.