Android için microSD kartta devrim! İşte hız canavarı A1!

microSD kart teknolojisi yeni bir evreye adım atıyor. A1 sembolüne sahip olan microSD kartlar, Android cihazlar için performans açısından büyük yenilikler ile geliyor.

Android için microSD kartta devrim! İşte hız canavarı A1!

microSD kart teknolojisi son yıllarda depolama alanı açısından ilerleme göstermişti. Hız konusunda köklü bir değişiklik ile karşımıza uzun bir süredir çıkmayan microSD teknolojileri için yeni standart duyuruldu.

Bildiğiniz gibi microSD kartların sonunda HC ve XC sembolleri yer alıyor. HC = high capacity ve XC = eXtended capacity anlamına geliyor. HC ile biten hafıza kartları 4 GB ile 32 GB arasında depolamaya XC ile biten kartlar ise 32 GB ile 2 TB arasında depolama alanına sahip. Şimdi bu sembollere bir yenisi daha ekleniyor.

SD Kart Birliği, A1 ismini verdiği yeni sembolünü microSD kartlara taşımaya hazırlanıyor. Android Marshmallow ve sonraki Android sürümleri için büyük önem taşıyan A1 sayesinde uygulamalar microSD kartta daha hızlı çalışacak.

A1; saniyede 1.500 rastgele okuma erişimi (IOPS) 500 rastegele yazma ve saniyede 10 MB sıralı ardaşık performansı sunuyor.

A1 sembolünü taşıyan microSD kartların ne zaman satışa sunulacağı ve ne kadar depolama alanına sahip olacağı henüz bilinmiyor.