Android iki kat daha büyüdü!

Araştırmalara göre Android pazarı ikiye katlandı.

Android iki kat daha büyüdü!

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile mobil internet kullanıcısı oldukça çoğaldı. En çok girilen sitelerden biri olan dev sosyal ağ Facebook’a mobilden 850 milyon girişin oluyor ve Facebook reklam gelirlerinin yüzde 41‘i mobilden gerçekleşiyor.

New York merkezli ABI Research’ın araştırmasına göre ise hala iOS’un gerisinde olan Android pazarı, 6,8 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Araştırmanın sonucuna göre Android, geçen yıla oranla iki katına yakın bir büyüme sergiledi.

1377981109_android-fondo-de-pantalla-1-e1346216344375.jpg

ABI Research raporunda, Apple iOS’un uygulama pazarındaki gelirlerinin açık ara önde gittiği belirtildi ve bu yıl Android işletim sistemi ile sunulan telefonların iOS’a göre 3 kat daha fazla satıldığı belirtildi.

Google’in liderliğinin Android pazarında rakamların artmasına neden olurken, mobil reklam pazarının yüzde 50‘sininin Google’a ait olduğu söyleniyor.

Ayrıca Google’ın mobil operatörlerin ödeme sistemi ile Android pazarında uygulama satın almanın önünü açmak istediği belirtiliyor. Bu uygulama gerçekleşirse, kredi kartı olmayan kullanıcılar uygulamaları mobil operatörler aracılığıyla satın alma şansına sahip olacaklar.