Android M telefondaki değişiklikler hakkında kullanıcıları uyaracak!

Google virüslü veya ROM yüklü cihazları Android M ile tespit edecek.

Android M telefondaki değişiklikler hakkında kullanıcıları uyaracak!

Google'ın bir süre önce keşfedilen destek sayfasında yeni başlığa bakılırsa şirket Android M sürümünde büyük değişikliğe imza atabilir. Söz konusu yeni özellik kullanıcılarının işletim sistemlerini kontrol ederek virüslü ya da ROM yüklenmiş olup olmadığını tespit ederek kullanıcıyı uyaracak.

 

Özellikle Nexus cihazlarda öncelik kazanması beklenen sistem cihazınıza yeni sürüm önyüklemesi veya ROM yüklerken cihazdan uyarı mesajı alacaksınız. Güvenlik uyarıları üç çeşide ayrılıyor ve önemleri üç renk ile belirlenecek. Bu renkler sarıturuncu ve kırmızı olarak belirlenmiş. Android M işletim sisteminin yaklaşan sürümünde karşımıza çıkacağını tahmin ettiğim bildirimler, telefonu ikinci el aldıysanız ve önceki sahibinin nasıl kullandığına, işletim sistemine neler yaptığına dair bilgiler almanızı sağlayacak.

Telefonu açtığınızda ön yükleme sırasında sistemi kontrol eden özellik işletim sisteminizin durumunu ve işletim sisteminizin virüslü olup olmadığını dosya olup olmadığını telefonu ilk açtığınızda 10 saniye kadar ekranınızda kalarak sizi uyaracak.

Sarı - Cihazınız farklı bir işletim sistemi ile çalıştırıldı: Eğer karşınıza Sarı renkli uyarı bildirimi çıkıyorsa bu uyarı telefonunuzun orijinal olmayan farklı bir işletim sistemi ile çalıştığı anlamına geliyor.

1438090636_img20150728142727.jpg
 ●Turuncu - Cihazınız kontrol edilemiyor lütfen Bootloader’ı kilitleyin: Bottloader uyarısı kilidi kaldırılmış bir cihaz kullandığınızı belirtir.

1438090649_img20150728142716.jpg
Kırmızı - Cihazınıza virüs bulaşmış: Renginden de anlaşılacağı üzere son seviye ve en tehlikeli uyarı bu uyarı telefonunuzun güvenli olmadığını ve virüs bulaştığını gösteriyor.

1438090662_img20150728143034.jpg

Şu anda, yeni güvenlik sisteminin ayrıntıları Google tarafından sunulmuş değil. Buna göre bu özelliğin Android M'nin final sürümü ile gelebileceğini söyleyebiliriz. Yeni özelliğin yer aldığı Google destek sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.