Androidli Nokia, performansı ile şaşırtacak!

MWC 17 etkinliğinde tanıtılacak olan Android işletim sistemi ile çalışan Nokia telefonları hakkında ilginç bir açıklama yapıldı. Söylenene göre Androidli Nokia telefonlar üst düzey performans sunacak!

Androidli Nokia, performansı ile şaşırtacak!

Uzun bir süre Symbian'da ısrarı etme ve teknoloji tarihinde yapılabilecek en büyük hata olan Windows Mobile'a geçme kararı Nokia'nın kepenkleri indirmesinde büyük rol üstlenmişti. Ancak son 4-5 aydır Nokia'nın Android işletim sistemi ile çalışan üst düzey bir telefon üzerinde çalıştığı haberleri, firmaya geçmişten bağlı olan sadık kullanıcıları sevindirmişti.

Android, Nokia'ya yeniden hayat verecek

Bu söylentilerin de geçtiğimiz haftalarda doğrulanması ve MWC 17 etkinliğinde resmen Androidli Nokia telefonların tanıtılacağının açıklanması tüm dikkatlerin Nokia üzerinde olmasını sağlamıştı. HMD Global ile Nokia ismini tekrar eski günlerinde döndürmek isteyen firma bugün ilginç bir açıklamada bulundu.

HMD Global'ın CEO'su Arto Nummela; vermiş olduğu röportajda Nokia'nın Android işletim sistemli çalışan telefonunun üst düzey performans sunacağını, rakiplere göre daha agresif bir fiyat politikası izleyeceklerini ve her segmentten kullanıcıya hitap edeceklerini açıkladı. Ancak bunu yaparken kaliteden ödün verilmeyeceği de Arto Nummela'nın demeçlerinde yer aldı.

Bu açıklamalara bakacak olursak; Androidli Nokia telefonlar fiyat/performans odaklı olacak. Bakalım Nokia, zamanında OnePlus'ın yapmış olduğu etkiyi Android dünyasında yaratabilecek.

1481099487_nokia.jpg