Android Nougat'ın kullanım oranı pek iç açmıyor

Google, Android'in kullanım oranlarını açıkladı. Android Nougat artık eskimesine rağmen, kullanım oranları ile pek iç açmıyor.

Android Nougat'ın kullanım oranı pek iç açmıyor

Google, her ay olduğu gibi bu ay da Android'in kullanım oranlarını açıkladı. Android 2.3.3 Gingerbread sürümünden Android 7.1 Nougat sürümüne kadar tüm Android sürümlerinin kullanım oranlarını açıklayan firma, son sürümünün kullanım oranı ile yüzü bir türlü gülmüyor.

Android Nougat artık önümüzdeki aydan itibaren Android 8.0'ın yayınlanmasından sonra eskimiş bir Android sürümü olacak. Ancak buna rağmen Android Nougat'ın kullanım oranı %13.5 seviyesinde kalıyor. Android Marshmallow ise %32.3 kullanım oranı ile en çok tercih edilen Android sürümü olmayı başarıyor.

Android 5.x Lollipop %29.2'lik bu orana, Android 4.4 KitKat %15'lik bir orana ve Android 4.1.x Jelly Bean 23.7'lik bir kullanım oranına sahip.

Zirvedeki yarışta artık Android Nougat'tan olan umut kesilmiş durumda. Bakalım Google, Android 8.0 güncellemesi ile kullanım oranlarında köklü bir değişiklik yapabilecek mi?

1502260606_android.png