Android O ile gelen 8 önemli özellik

Android'in son sürümü Android O ile dikkat etmeniz gereken 8 önemli özelliği sizin için sıraladık.

Android O ile gelen 8 önemli özellik

Android O halen geliştirme aşamasında ve muhtemelen bu sonbaharda kullanıcılara sunulmaya başlanacak. Peki Android O, mobil kullanıcılara hangi avantajları sunacak?

Aşağıda ve sonraki sayfalarda Android O ile gelen en iyi özelliklerin listesini inceleyebilirsiniz.

1. Arka plan kısıtlamaları ve sınırları daha iyi pil ömrü anlamına gelir

Uygulama işlemlerinin arka planda dolaşmasına daha az izin verilir ve bu nedenle, pil ömrü daha iyi olur. İşletim sisteminin yaklaşan sürümü, belirli bir uygulamanın arka planda yürütebileceği kapalı yayınları, arka plan servislerini ve konum güncellemelerini ciddi ölçüde sınırlandıracak ve bu da tüketiciler için harika olacak.

 1500819710_01.jpg

2. Resim içinde resim modu harika

Medya gittikçe artan bir hızla ilerliyor ve Android'in resim içinde resim modu alması hiç de şaşırtıcı değil. Tıpkı hayal edebileceğiniz gibi, veya cihazınızdaki başka bir uygulamaya göz atarken tüm trend YouTube videolarını izleyebilir Stranger Things'in ikinci sezonuna dalabilirsiniz. Süper kullanışlı, ancak daha büyük bir ekrana sahip bir telefonun görev için daha uygun olacağını söyleyebiliriz.

 1500819724_02.jpg

3. Akıcı arabirim

Pixel cihazınızın Ayarlar menüsüne gerçekten alıştıysanız, hemen Android O ile birlikte gelen büyük değişiklikleri fark edeceksinizdir. Android Nougat, pencere üzerinde yaklaşık 24 listeye sahipken Android O, bunları yalnızca bir düzineye bölüp daha temiz ve düzenli bir görünüm sağlayacak şekilde menüyü yenileyecek ve içinde bulunan tüm öğeleri çıplak yüklemeye uygun hale getirecektir. Bununla birlikte, bu, kullanıcı deneyimine biraz zararlı olabilir. Zira belirli zorunlu seçenekler, bazı menülerde sezgisel olmayan bir şekilde uzaklaştırılmış ve bu durum biraz yeniden öğrenme ile karşı karşıya bırakacaktır.

 1500819737_03.jpg

4. Bildirimleri erteleme ve filtreleme

Bildirimler, "içerik filtreleri" için kullanılan içerik filtrelerini puanlayacak. Uyarılar, Genel Mesajlar, Ekran Görüntüleri, Depolama Alanı, Çeşitli vb. farklı bildirim türleri olacak ve kullanıcılar, bunlardan herhangi birini istedikleri gibi kapatabilir.

 1500819748_04.jpg

5. Hi-Fi Bluetooth ses

Google, Bluetooth üzerinden ses akışının kalitesini artırmak için Sony ile birlikte çalışıyor. Sony'nin Android O'daki LDAC uygulanması sayesinde bu gerçek bir gerçeklik haline geliyor.

 1500819765_005.jpg

6. Bildirim rozetleri

Stokta kalma Android için yeni olan ince bir gelişme. Bekleyen bir bildirimde bulunduğunuzda belirli bir uygulamanın simgesinde bildirim rozetleri açılır. Söz konusu rozette henüz bir sayaç yok, ancak bu, ana ekranınızı daha canlı gösterecek ve biraz daha dağınık hale getirecek hoş bir ek.

 1500819805_05.jpg

7. Uyarlanabilir simgeler

Android O ile Uyarlanabilir Simgeler giriş yapıyor. Uygulama geliştiricileri tek bir uygulama yapmakta özgür olacaklar ve Android sisteminin kırpılmasını ve hizalamasını yapmaktan ve böylece tüm simgelerinizin benzer şekillere sahip olmasından sorumlu olacaksınız.

 1500819781_06.jpg

8. Akıllı metin seçimi

Kopyala / yapıştır / kısayollarını içeren basit bir açılır pencere, 2000'lerin başından beri kullanılıyor. Android O'nun akıllı metin seçimi bunu biraz daha ileriye taşıyor. Bir metin parçasını vurgulamak size daha fazla seçenek sunacak. Örneğin bir adres seçtiğinizde Google Haritalar'a gidebilir, bir telefon numarası seçerseniz hızlı bir şekilde arama yapabilirsiniz.

1500819794_07.jpg