Android Wear OS Wi-Fi destekli olacak

Android Wear’ın sonraki güncellemesi ile ilgili bilgiler açığa çıkmaya başladı.

Android Wear OS Wi-Fi destekli olacak

Geçtiğimiz hafta sonu ve son 24 saat bütün internet medyası nerdeyse tamamen Apple Watch haberleri ile dolu olabilir ancak Google hala giyilebilir platformu Android Wear Os işletim sistemini geliştirmeye çalışıyor. Ve yeni bir söylentiye göre Android Wear’ın sonraki güncellemesi ile ilgili bilgiler açığa çıkmaya başladı.

Bir sonraki güncelleme doğrudan Wi-Fi bağlantısı için destek getirecektir. Bir Wi-Fi router veya hotspot ile doğrudan bağlamak için gerekli adımları atması bekleniyor.

Bu da SmartWatch ile Bluetooth üzerinden kullanımı mümkün olmayan bazı özellikleri (akıllı telefonunuza kablo ile bağlanmak kadar olmasa bile) kullanmak mümkün olacak demektir. Ve wi-fi destekli diğer giyilebilir teknoloji cihazlarınızı akıllı saat üzerinden kumanda edebileceğiniz anlamına da gelebilir.

1426056916_connects.png

Şu anda satılan çoğu Android Wear cihazları görünüşte bu özelliğe sahip ve yeni özellik bunları biraz daha kullanışlı hale getirecek. Yani yakında akıllı saatiniz  Bluetooth üzerinden akıllı telefonunuza bağlı olmasa bile bildirimleri almak ve izlemek için Google Android Wear kullanmak mümkün olacak.

Bu Android Wear için başlıca büyük bir yenilik ama yeni güncellemede başka iyileştirmelerde var. Örneğin, bir bilek hareketiyle, adım kontrolü, bildirimleri almak ve Google Now sayfaları arasında gezinmek gibi. Arayüzünde Android Wear uygulamalarının yanı sıra kişilere daha kolay erişebilmek gibi çok gelişmiş özellikler olacak.