Android'de profesyonel fotoğraf çekme dönemi başlıyor!

DxO One'ın kamera aparatı iPhone'dan sonra Android telefonlara da geldi. DxO One kamera aparatı ile Android'de profesyonel fotoğraf çekme dönemi resmen başlıyor!

Android'de profesyonel fotoğraf çekme dönemi başlıyor!

Telefonların ve fotoğraf makinelerinin fotoğraf ve video çekme performansını ölçen ve sonuçları genel geçer kabul gören DxOMark, geçtiğimiz yıllarda iPhone uyumlu DxO One kamera aparatını satışa sunmuştu. DxO One aparatı sayesinde iPhone'un kamerası adeta DSLR bir fotoğraf makinesine dönüşüyordu. Bugün yapılan açıklama ile DxO One'ın Android'e de geldiği müjdelendi.

Peki, DxO One kamera aparatı Android telefonlarda neler sunuyor? DxO One kamera aparatı 1 inç boyutunda BSI CMOS sensör ile geliyor. Diyafram açıklığı f/1.8 olan lens, 20.2 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor. 1/8000 enstantane hızına sahip olan DxO One; Jpeg formatının yanında RAW ve Super RAW formatında fotoğraf çekebiliyor.

100 - 51200 ISO aralığına sahip olan DxO One108 gram ağırlığında ve 67.5 x 48.85 x 26.25 mm boyutlarına sahip. Cihazda; elektronik görüntü sabitleme, iki aşamalı deklanşör butonu ve Full HD (30 FPS), 720P (120 FPS) video çekimi gibi özellikler de yer alıyor.

1512371220_en.png

İvmeölçer ve jiroskop ile gelen DxO One, 3 kat dijital yakınlaştırma yapabiliyor. Cihaz ayrıca kontrast ile yüz tanıma odaklı otomatik netleme de yapıyor. 

USB Type-C girişinden bağlanan Android için DxO One kamera apartının fiyatı 499 dolar olarak açıklandı. Android için DxO One aparatını alanlara ise 260 dolar değerindeki DxO PhotoLab yazılımı ücretsiz olarak verilecek.