Android'in iOS'den daha iyi olduğunu gösteren 10 şey

Facebook sayfamızdan yaptığımız oylamanın sonucunda, Android'in iOS'den daha iyi olduğunu gösteren nedenleri sıraladık.

Android'in iOS'den daha iyi olduğunu gösteren 10 şey

Facebook sayfamızda yaptığımız "Android mi daha iyi, yoksa iOS mi?" oylaması sonuçlandı ve kazanan Android oldu. Bunun şerefine, Android'in iOS'den daha iyi olduğunu gösteren 10 nedeni sizler için derledik.

Çeşitlilik

1470688713_top-android-phones.jpg

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tablet sayısı, iOS işletim sistemini kullananlardan kat kat fazla. Yani bir Android cihazını beğenmezseniz başka modellere göz atabilirsiniz, bir sene beklemenize gerek yok.

Değişken fiyatlar

1470688693_cherry-mobile-dual-core-android-phones-specs-and-price-list.jpg

Bütçeniz kısıtlı mı? Hiç sorun değil! Android işletim sistemini kullanan ve bütçenize uyan akıllı telefonlar bulmanız her zaman mümkündür.

Kişiselleştirme

1470688676_sixappdroidsgrad01.jpg

Android'in değiştirilebilir özellikleri, bu işletim sistemini kullanan cihazların kullanıcılarına daha iyi uyum sağlamasını mümkün kılıyor. Eğer akıllı telefonunuzda kişiselliğe önem veriyorsanız, kesinlikle Android'i tercih etmelisiniz.

Widget

1470688665_best-widgets-galaxy-note-beautiful-widgets-screenshot-120706.jpg

Widget'lar sayesinde akıllı telefonunuzu giriş ekranından kontrol edebilmeniz mümkün. Son derece kullanışlı olmalarına rağmen, Android kullanıcılarının çoğu widget'ların neler yapabileceğinin farkında değil.

Multi-task özelliği

1470688653_note4-multitasking.jpg

Multi-tasking, yani aynı anda birden çok işlem yapabilme, Android'in en başarılı olduğu konulardan birisi. iOS'de de aynı özellik bulunuyor ancak Android işletim sisteminin Multi-task uyumluluğu çok daha ileri seviyede.

Launcher'lar

1470688639_smart-launcher.jpg

iOS işletim sistemini kullanan tüm cihazların görünümü aynıdır ancak bu durum Android kullanıcıları için geçerli değildir. Android işletim sistemi kullanıyorsanız, sıradan bir launcher indirerek işletim sisteminin tasarımını tamamen değiştirebilirsiniz. Belirli zaman aralıklarında yeni launcher'lar indirerek akıllı telefonunuzu ilk günkü heyecanla kullanabilirsiniz.

Ayarlanabilir ROM

1470688629_1370642182rom-cyanogen600x450.jpg

Android cihazınızla gelen yazılımı değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Birçok Android kullanıcısının kullandığı bu özellik, Android cihazlarının geç güncelleme alma sorununu ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda ayarlanabilir ROM kullanarak akıllı telefonunuzun fabrika çıkışlı hali ile uyumlu olmayan uygulamaları ve eklentileri kullanabilmeniz de mümkün. Kişisel ROM'un akıllı telefonun hızına hız katması da bu özelliğin cabası.

Google Servisleri

1470688618_shortcuts-for-google.jpg

Android'in geliştiricisi olan Google, işletim sistemini kullanan akıllı telefonlara kendi hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor. Android olan bir akıllı telefon satın alarak Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps, Google Music, Google+, Google Chrome ve daha nicelerini kullanabilirsiniz.

Google Now

1470688606_ve-google-now-turkiye-de.jpg

Ses komutlarınızla kullanabileceğiniz Google Now, akıllı telefonunuzda bulunan tüm Google hizmetlerini sadece konuşarak kullanabilmenize olanak sunuyor. Hızlı bir şekilde gelişen ve ses tanımlama konusunda oldukça başarılı olan Google Now, akıllı telefonunuzun 'android' olduğu hissini yaşamanızı sağlıyor.

Google Play Store

1470688580_play-store.jpg

Google Play Store'da bulunan uygulama sayısı, App Store'da bulunan uygulamaların sayısından çok daha fazla. Aynı zamanda Google Play Store'da bulunan uygulamalar, App Store'a kıyasla daha da ucuz oluyorlar.