Angry Birds filmi uçuşa geçti

Mobil oyun Angry Birds'un yeni filmi Angry Birds Movie, ABD'de gösterime girdiği ilk haftada 38.1 milyon dolar hasılat elde etti.

Angry Birds filmi uçuşa geçti

Son dönemde eski popülaritesi kalmasa da bir döneme damgasını vuran Angry Birds oyununun yeni filmi ilk haftasında yüksek bir hasılat elde etti. ABD'de gösterime giren film ilk haftada 38.1 milyon dolar gelir elde etti. Bu hasılat rakamı ile Kaptan Amerika: Kahramanlar Savaşı filmini bile geride bırakan Angry Birds Movie, 73 milyon dolar olan maliyetini çıkaracağı söylenebilir.

Bir dönem çok popüler olan Angry Birds dünya çapında oynanan bir mobil oyun haline gelmişti. Üretici firma olan Rovio son yıllarda sıkıntılı mali süreçler yaşamış ve bazı çalışanlarıyla yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Mobil oyun daha önce de beyaz perdeye aktarılmış ancak bu son filmde olduğu kadar ilgi görmemişti.

Angry Birds filmi uçuşa geçti - Resim : 1

Angry Birds Movie filmi Angry Birds ismiyle 13 Mayıs'tan bu yana Türkiye'de de gösterimde bulunuyor. Türkiye'deki izlenme rakamlarında ise (16-22 Mayıs hpaftası) 2 milyon 271 bin TL ile Angry Birds ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'deki listede ise Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı 12 milyon 334 bin TL hasılat ile birinci sırada bulunuyor.